Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aftele bucale - cauze şi remedii

ro

24 Jul, 2014 12:38 2878 Marime text
Aftele bucale sunt leziuni ulceroase, albicioase, localizate la nivelul mucoasei bucale, care apar din cauza deficitului de vitamine din grupul B, consumului de alimente dure, periajului agresiv, iritaţiilor mecanice produse de proteze dentare inadecvate, dar şi din cauza unor afecţiuni, precum Boala Crohn, Sindromul Bechcet, lupus eritematos sau HIV. Anumite remedii naturiste pot ameliora aceste afectiuni.
 
Astfel, aloe vera vindecă rănile, arsurile şi, în general, leziunile pielii. Se aplică două-trei picături de suc de aloe vera pe zona afectată şi se masează uşor. Pentru gargara cu apă sărată se fierbe o cană cu apă şi se lasă să se răcească până când devine călduţă, după care se adaugă o linguriţă de sare fină, o linguriță de bicarbonat de sodiu şi se face gargară cu soluţia astfel obţinută, de cel puţin trei ori pe zi.
 
Infuzia de gălbenele combate paraziţii, are proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene. Infuzia de gălbenele, preparată dintr-o lingură de flori uscate şi o cană de apă fierbinte, calmează durerea şi reduce inflamaţiile bucale. Propolisul, un antibiotic natural cu efect cicatrizant şi anestezic, se poate folosi în stare pură sau sub formă de tinctură. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii