Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Afinele, o sursă importantă de antioxidanţi

ro

06 Sep, 2015 15:25 2369 Marime text
Afinele proaspete sunt o sursă excelentă de antioxidanţi. Printre aceştia se numără acidul clorogenic, un pigment care dă culoare fructelor de pădure, dar care are şi rolul de a ţine sub control efectele negative ale radicalilor liberi. Afinele conţin vitaminele K, C şi complexul B, minerale, precum fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc şi crom, flavonoide, antocianină şi glucochinină. Pline de vitamine şi antioxidanţi, afinele au proprietăţi antiîmbătrânire, antidiabetice şi antiinflamatorii, reducând inflamaţiile şi durerile din corp.
 
Dietele bogate în afine pot creşte semnificativ capacitatea de memorare şi concentrare. Antioxidanţii din afine stimulează fluxul sanguin, ajutând prin oxigenarea creierului la păstrarea unei minţi sănătoase. Consumul de afine ajută şi în tratamentul împotriva diareei, vindecă rănile, ajută la vindecarea ţesuturilor, reduce cantitatea de zahăr din sânge (glicemia), stimulează funcţionarea pancreasului, tratează afecţiunile hepatice, îmbunătăţeşte acuitatea vizuală şi circulaţia sângelui la nivelul ochilor. De asemenea, consumul de afine proaspete tratează infecţiile urinare, ajută la dispariţia aftelor, reduce riscul de boli cardiovasculare şi ajută la prevenirea infarctului miocardic.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii