Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Prăjitură cu iaurt

ro

03 Nov, 2015 00:00 3475 Marime text


O prăjitură extreme de simplă, fără coacere, pe care o poate fac oricine, oricând, indiferent că are motiv de sărbătoare sau vrea doar un desert, la finalul zilei.Iată de ce ingrediente ai nevoie:

Ingrediente
  • 750 grame iaurt
  • 250 grame frișcă lichidă
  • 3 plicuri gelatină
  • 3 linguri zahăr
  • 2 pachete de biscuiți clasici
  • Esențe
  • Fructe, în funcție de preferințe
Mod de preparare
Primul pas este de a pregăti gelatina, după instrucțiunile prezentate pe plic. Eu folosesc o singură cantitate de apă folosită pentru un singur plic pentru toate cele trei, de regulă 50 – 70 de ml. Se bate frișca ce se încorporează cu iaurtul, zahărul, esențele și gelatina preparată, după ce aceasta s-a răcit. Într-o tavă mare, de regulă cea clasică de aragaz, se pune o folie alimentara ce ne va fi eficientă atunci când vom scoate prăjitura. Mai apoi tapetăm cu biscuiți, tăiem bucățele fructele pe care dorim să le încorporăm în prăjitură și punem jumătate din cantitate peste biscuiți. Ulterior, se pune jumătate din cantitatea preparată de iaurt și frișcă, apoi restul de fructe și la final ce a rămas din cantitatea de frișcă și iaurt.
Gata preparată, prăjitura trebuie ținută la frigider, cel puțin trei – patru ore înainte de a fi servită. Să aveți poftă!

Sursa: voceaconstantei.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii