Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort entremet cu ciocolata neagră, zmeură și fistic

ro

22 Jul, 2017 08:49 6164 Marime text


Pentru desert, de la bun început m-am gândit să pregătesc un tort entremet cu ciocolata neagră, zmeură și fistic, pentru că tortul de genul acesta pe care l-am pregătit aici mi s-a părut cu totul și cu totul deosebit: fin, rafinat, elegant, subtil, complex.

Pentru acest tort am citit foarte mult și am căutat insistent o  combinație care să aducă un plus de rafinament. Am optat pentru o combinație de zmeură și fistic, oarecum mai potrivite pentru căldurile acestor zile, pe un blat Joconde, complex și elegant, cu un mousse aerat de ciocolată neagră.

Ingrediente pentru tortul entremet cu ciocolata neagră, zmeură și fistic

Pasta de fistic:

Ingrediente pastă de fistic
  • 125 grame fistic  crud
  • 30 grame pudra de migdale
  • 62 grame zahar pudra
  • 18 grame apa
  • 1 lingurita ulei de arahide sau de floarea-soarelui
  • cateva picaturi esenta de migdale

Crepes dantelles:

Ingrediente
  • 30 grame unt 82% grasime (eu am folosit acest unt, care mi se pare foarte bun)
  • 30 grame faina
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pastă de praline:

Ingrediente
  • 80 grame zahar
  • 120 grame alune de padure crude
  • 8 grame apa

Blat Joconde:

Ingrediente
  • 100 grame migdale  macinate
  • 100  grame zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 19+19 grame (faina +amidon)
  • 30 grame unt topit la temperatura camerei
  • 18 grame zahar tos
  • un praf de sare

Crusta crocanta pralinata (praline feuilletine):

Ingrediente
  • 80 grame crepes dantelles sfaramate la blender
  • 125 grame ciocolata cu  lapte (puteti folosi aceasta ciocolata)
  • 100 grame pasta de praline.

Jeleu de zmeura:

Ingrediente
  • 400 grame de zmeura proaspata sau congelata
  • 125 grame zahar
  • 4 foi de gelatina

Mousse de fistic:

Ingrediente

  • 240 grame frisca batuta
  • 50 grame pasta de fistic
  • 240 ml lapte
  • 55 grame galbenus (cam 2-3 oua, depinde de marime)
  • 55 grame zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie sau zahar vanilat bourbon
  • 4 foi de gelatina

Mousse aerat de ciocolata neagra:

Ingrediente

  • 400 grame ciocolata neagra
  • 150 grame galbenus + 2 albusuri
  • 200  grame zahar
  • 40 ml apa
  • 640 grame frisca batuta

Pentru decor glazura oglinda:

Ingrediente

  • 150 grame apa
  • 250 grame zahar
  • 100 grame cacao
  • 150 grame frisca lichida
  • 15 grame gelatina foi.

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii