Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei Tartă cu mere şi nuci

ro

27 Apr, 2015 00:00 2385 Marime text
Când nu aveţi foarte mult timp, dar doriţi să pregătiţi un preparat minunat, puteţi alege tarta cu mere şi nuci.
Se prepară foarte rapid şi este delicioasă.

Aveţi nevoie de un pachet de foietaj, câteva mere, unt, zahăr brun, puţină miere şi, bineînţeles, nuci.

Luăm forma de tartă, o ungem cu puţin unt şi aranjăm frumos jumătate din foaia de foietaj. Decojim merele, le tăiem cubuţele şi le aranjăm în formă. Printre ele punem bucăţele de unt şi presărăm zahărul brun şi, dacă dorim, scorţişoară sau alte mirodenii. Veţi vedea că la final, untul şi zahărul brun, împreună cu sucul merelor, formează un sos delicios. Acoperim totul cu cea de-a doua jumătate de foaie de foietaj, tăiem marginile şi facem câteva găurele cu furculiţa. Băgăm la cuptor la foc mediu. Când tarta este coaptă pe jumătate scoatem tava, ungem cu miere şi punem deasupra jumătăţi de miez de nucă. Până când tarta va fi coaptă nucile se vor rumeni şi vor da un gust minunat preparatului. Cam asta este tot. A fost chiar uşor, nu? V-aş sfătui să împrieteniţi minunata tartă cu o cupă, două, de îngheţată de vanilie. Se vor simţi foarte bine împreună.

Poftă bună!

Sursa: Voceaconstante.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii