Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Cheesecake cu ananas caramelizat

ro

24 Nov, 2014 00:00 2519 Marime text
Pentru ananasul in caramel:

ananas felii in conserva 2 conserve x 565 grame
zahar brun 200 grame
unt 30 grame

Pentru crusta
biscuiti de ciocolata 150 grame
ghimbir macinat 1/2 lingurita
unt 40 grame
sare 1/8 lingurita

Pentru umplutura
crema de branza 400 grame
smantana fermentata 150 grame
oua 2
galbenus 1
zahar 90 grame
esenta de vanilie 1/2 lingurita

Mod de preparare:

Pentru prepararea crustei se macina fin biscuitii si se amesteca cu ghimbirul, sarea si untul topit. O tava rotunda de 21 cm, cu pereti detasabili se tapeteaza cu hartie de copt pe margini. Se asaza compozitia pe fundul tavii si se preseaza intr-un strat compact si uniform ca grosime. Se da tava la frigider. Pentru caramelul de ananas se scurg feliile din conserva. Se pastreaza 60 ml din sirop si se amesteca cu zaharul intr-o tigaie. Se pune pe foc si se fierbe pana se caramelizeaza (se ingroasa si capata o culoare aurie). Atentie sa nu ardeti caramelul, va capata un gust amarui! Se adauga feliile de ananas, intr-un singur strat si se fierb aproximativ 5 minute pe fiecare parte, pana se imbraca frumos in caramel. Se scot si se pun deoparte sa se raceasca. In functie de suprafata tigaii, va fi nevoie sa lucrati in 2-3 transe. Dupa ce ati terminat de caramelizat feliile de ananas, lichidul ramas in tigaie se mai lasa lasa pe foc pana se ingroasa. Se stinge focul, se adauga untul si se amesteca. Se lasa deoparte sa se raceasca complet. Din feliile de ananas caramelizate se pastreaza 6 cele mai aspectuoase. Restul se paseaza pana la obtinerea unui piure fin. Pentru compozitie se amesteca toate ingredientele (la temperatura camerei) si piureul de ananas, pana se omogenizeaza. Nu amestecati foarte mult, pentru a nu incorpora aer. Dupa ce ati amestecat puteti tranti bolul de cateva ori de masa, pentru a scapa de bulele de aer. Se toarna amestecul de cheesecake peste crusta si se da la cuptorul preincalzit la 150°C, timp de 35 de minute. Cheesecake-ul trebuie sa aiba marginile ferme, insa in centru sa tremure usor
daca zgaltatiti tava. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca complet in cuptor. Se tine la frigider inainte de servire sii se decoreaza cu feliile de ananas. Se serveste rece cu sirop de caramel.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/119-cheesecake-cu-ananas-caramelizat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii