Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Prajitura cu mere si bezea

ro

26 Jan, 2018 10:41 2440 Marime text

Una dintre minunile dulci pe care ni le facea mami in copilarie, era prajitura cu mere si bezea, atat de buna si frageda incat cu greu ne abtineam sa nu o mancam pe toata in aceeasi zi. Noroc cu mami care nu dadea decat maxim doua bucati, altfel sigur o terminam rapid. Zilele trecute mi-am amintit de aceasta prajitura cu mere, normal ca nu am mai stat pe ganduri si am facut-o. Noi am mancat-o la micul dejun, cate doua bucati, nu mai mult, exact ca in copilarie. Reteta prajiturii cu mere si bezea nu este deloc complicata, important este sa folosim mere parfumate pentru o prajitura cu adevarat delicioasa.

Prajitura cu mere si bezea – Ingrediente (tava 20×18 cm)

Ingrediente Aluat fraged pentru prajitura cu mere si bezea


250 g faina
50 g zahar
2 galbenusuri medii
60 g unt moale
100 g smantana acra fermentata
5 g praf de copt
un varf cutit sare

Ingrediente  Umplutura mere pentru prajitura cu mere si bezea

600 g mere (cantarite dupa ce le curatam si le razuim)
30 g zahar
1 lingurita mica rasa scortisoara
1 lingura rasa pesmet

Ingrediente Bezea pentru prajitura cu mere

2 abusuri medii
40 g zahar pudra
un varf cutit sare

Mod de preparare: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii