Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Ciocolată de casă

ro

21 Oct, 2018 10:14 2668 Marime text
Ciocolata de casa cu lapte praf a fost unul dintre dulciurile preferate in copilarie. Bunica ne-o facea destul de des, uneori simpla, alteori cu nuci sau alune, cu vanilie sau rom. Dupa ce bunica nu a mai putut sa ne faca delicioasa ei ciocolata, a fost randul meu sa invat sa o fac.
 
Este o reteta foarte simpla, dar daca dorim sa obtinem batoane de ciocolata cu o consistenta perfecta trebuie sa fim atenti la siropul de zahar. In functie de consistenta lui vom obtine o ciocolata mai moale sau una cu o consistenta mai densa. Mie nu-mi place nici foarte moale, nici foarte densa. Pentru mine consistenta perfecta a ciocolatei de casa este undeva intre moale si dens. Batoanele de ciocolata din comert au fost intotdeauna prea sfaramicioase, cu toate acestea le mancam cu foarte multa pofta.
Bineinteles, ciocolata facuta in casa este mult mai buna si mai sanatoasa decat cea cumparata, asa ca va recomand sa incercati aceasta reteta de ciocolata de casa cu alune si nuci.

Ciocolata de casa cu lapte praf – Ingrediente (tava 18×12 cm)

  • 250 g lapte praf integral
  • 125 g unt gras (82% grasime)
  • 100 ml apa
  • 40 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pastaie vanilie
  • 60 g alune prajite
  • 30 g nuci prajite
  • 10 g stafide
  • 1 varf cutit sare

Cum se face ciocolata de casa – Mod de preparare pe lauraadamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii