Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melodia Zilei Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You

ro

26 Sep, 2014 00:00 2846 Marime text
„I Just Called To Say I Love You” este o melodie compusă, scrisă şi interpretată de Stevie Wonder. Pentru această piesă, care a făcut parte din coloana sonoră a comediei romantice „The Lady in Red” din 1984, artistul a câştigat un Oscar.

Câştigător a 22 de premii Grammy, Stevie Wonder s-a născut în Michigan cu o afecţiune care nu permitea vaselor de sânge din spatele ochilor să ajungă până în faţă. În ciuda tratamentul primit, Stevie Wonder nu poate să vadă. Chiar şi cu acest handicap, a devenit un inovator în industria muzicală.

La vârsta de şapte ani, a luat primele lecţii de pian, iar la zece, a învăţat să cânte singur la armonică, tobe şi bas. Până la vârsta de 21 de ani, ştia să cânte la toate instrumentele, scria şi era propriul lui producător. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără „You Are The Sunshine of My Life”, „I Just Called To Say I Love You”, „Superstition”, „Signed, Sealed, Delivered”, „Skeletons” şi multe altele. În anul 2009, a primit un premiu pentru întreaga carieră, înmânat de preşedintele SUA, Barak Obama.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii