Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 10 cele mai vizitate orașe de Crăciun (galerie foto)

ro

12 Dec, 2013 15:08 4400 Marime text
   Sărbătorile de iarnă sunt pline de farmec; mii de luminițe împodobesc casele oamenilor, străzile marilor orașe arată ca desprinse din poveste, iar copiii sunt în așteptarea cadorilor.
Pentru cei care aleg să petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă, aveți în continuare topul primelor zece atracții turistice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Praga, Republica Cehă

   Cu turle acoperite de zăpadă și străzi întortocheate, Praga este un oraș de poveste care uimește prin arhitectura uimitoare, ce arata chiar mai frumos sub  zăpadă.  Una dintre cele mai frumoase zone este orașul vechi, cu turnulețele sale și bolțile decorate romanic.
   Felinarele cu gaz au fost reinstalate de curând de-a lungul centrul orașului, adăugând o nuanță romantică serilor de iarnă. Orașul oferă turiștilor o varietate de hoteluri și restaurante, care fac ultimele pregătiri pentru sărbătorile ce se apropie.

Salzburg, Austria
   Acest oraș este cunoscut datorită colindelor și melodiilor tradiționale cu care sunt întâmpinați oaspeții, în timpul sărbătorilor de iarnă. Piața Mirabell, principala din oraș,  este deosebit de populară în rândul  gurmanzilor care vin aici pentru a gusta delicatesele locale, numite-halušky, acestea sunt niște bucăți de aluat amestecat cu bacon prajit. O altă atracție turistică o reprezintă expoziția de Crăciun de la Muzeul panorama, deschisă între 29 noiembrie și 12 ianuarie.

Tromso, Norvegia

    Tromso este considerat ca fiind cel mai frumos oraș al Norvegiei datorită spectacolelor de pe cer, create de aurora boreală. Există, de asemenea, mai multe muzee fascinante, inclusiv Muzeul Polar, care oferă o introspecție în istoria expedițiilor arctice, și Muzeul Tromso, care este renumit pentru expozițiile sale Sami. Muzeul Perspektivet  ofera o perspectiva fascinantă a artei norvegiene.

Amsterdam, Olanda

   În timpul iernii, muzeele din Amsterdam sunt apoape goale, așa că puteți vizita în liniște fără să fiți stingheriți de prea mulți turiști. Printre atracțiile turistice se numără Muzeul  Rijksmuseum și Casa Anne Frank. Construit inițial pentru a găzdui un circ, Teatrul Regal  Carré, este la a 126-a aniversareși  reprezintă   o altă destinație a orașului.
 Copiii se pot bucura de spectacolele extraordinare ale sportivilor din Rusia, Coreea de Nord și China.
  Pentru cumpărăturile de Crăciun, zonele comerciale mai mici, cum ar fi magazinul Haarlemmerstraat din Jordaan, Spiegelkwartier și  Straatjes Negen sunt o alegerea mai bună decât marile magazine.

Nagano, Japonia

    Fostă gazdă a jocurilor Olimpice de Iarnă, orașul Nagano este o bază excelentă pentru a explora stațiunile de schi din apropiere.
Frumoasele temple budiste acoperite cu zăpadă sunt fondalul perfect pentru pozele de familie. Printre atracțiile turistice se numără Muzeul de Folclor Togakushi Minzoku-kan, templul Zenko-ji, construit în secolul al 7-lea, fiind al treilea cel mai mare templu din lemn din Japonia.

Reykjavík, Islanda

     Deși capitala Islandei este una dintre cele  mai reci locuri din Europa, ea are o mulțime de izvoare naturale fierbinți.  Anual Festivalul Luminilor de iarnă atrage mii de turiști. Aceștia sunt așteptați să practice sporturile de iarnă pe pistele special pregătite, iar pentru a se încălzi pot face baie în una din cele mai mari piscine cu apă termală.
Sala de concerte a orașului, Harpa, a fost proiectată de artistul danez, Olafur Eliasson, din mai mult de o mie de blocuri de sticlă.

Berlin, Germania

    Piețele de Crăciun sunt destinația ideală pentru cumpărături. Magazinul Gendarmenmarkt este renumit pentru produsele lucrate manual.
În cele  două etaje ale magazinului Käthe Wohlfahrt clienții pot vizita 6.500 de restaurante, 546 de saloane de înghețată și cafenele.

Ottawa, Canada

    Festivalul Winterlude din Ottawa   este unul dintre cele mai mari festivaluri de iarnă din lume.
Aceasta are loc între 31 ianuarie și 17 februarie și este renumit pentru sculpturile sale în gheață, concertele în aer liber și plimbările cu sania.
Orașul este cunoscut pentru naveta de 7.8-kilometri, numită ,,Rideau Canal Skateway”, folosită de turiști pentru a face turul orașului. Din ianuarie până în februarie vizitatorii se pot plimba pe cel mai mare patinoar natural - Canalul Rideau.

Washington DC , USA

    O altă destinație de Crăciun este Washington DC. Obiectivele turistice, printre care Casa Albă, Monumentul lui Lincoln, arată fantastic acoperite cu zăpadă.
Orașul este iluminat de o jumătate de milion de beculețe colorate, ceea ce face ca orașul să pară desprins din poveste.

Edinburgh, Scoția

   Străzile pietruite, un castel frumos și grădinile publice minunate face Edinburgh un oraș frumos în orice moment al anului, dar în timpul iernii este și mai frumos datorită fulgilor care acoperă totul în jur.
,,Princes Street Gardens" este  un paradis pentru iubitorii patinajului. O altă atracție o reprezintă Pomul de Crăciun amplasat în piața din spatele castelului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii