Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Machiajul şi coafura la şcoală Cum să obţii un look discret, dar de efect

ro

19 Sep, 2013 10:58 13531 Marime text
Cum sa te machiezi si sa te coafezi la scoala? Intrebari foarte importante la care fetele de toate varstele trebuie sa afle raspunsul. Noi iti spunem ce trebuie sa faci pentru a avea un machiaj si o coafura corespunzatore pentru scoala.

Esti inca la scoala si restrictiile impuse de sistemul educational in ceea ce priveste vestimentatia si machiajul nu sunt pe placul tau, insa nu uita ca scoala este locul in care mergi sa inveti si sa fii remarcata datorita rezultatelor tale si nu aspectului fizic.

Totusi grija pentru a arata bine in orice circumstante este caracteristica tuturor fetelor, indiferent de varsta pe care o au, astfel incat inclusiv la scoala machiajul este prezent pe fata ta.

Ai insa o varsta la care inca te poti bucura de frumusetea ta naturala, asa ca nu-ti incarca fata inutil pentru a parea mai matura, ci bucura-te de tineretea ta si foloseste doar cateva produse menite sa iti ingrijeasca chipul.

Demachiaza-te in fiecare dimineata si seara si aplica o crema hidratanta pe fata!
Fie ca esti adepta machiajului sau nu, este foarte important sa ai grija de tenul tau. Fiecare tanara trebuie sa acorde o atentie deosebita demachierii si hidratarii fetei, caci acestia sunt primii pasi catre mentinerea unui ten luminos si tanar odata cu avansarea in varsta.

Alege fondul de ten potrivit tipului tau de piele!
Daca tenul tau are mici imperfectiuni si vrei sa le ascunzi, foloseste un fond de ten indicat pentru tipul tau de piele. Alege-l cu atentie si orienteaza-te catre un fond de ten care sa nu incarce fata si care sa lase porii sa respire.

Opteaza pentru un machiaj simplu si natural!
Avand in vedere ca vorbim despre un machiaj pentru scoala, primele doua sfaturi ar fi suficiente pentru ca prezenta ta sa fie discreta si de bun gust. Daca totusi simti nevoia sa dai putina culoare fetei tale, opteaza pentru un machiaj simplu, care sa nu te scoata in evidenta.

Este suficient sa aplici un gloss transparent pe buze si deja vei straluci. Daca vrei mai mult de atat, contureaza-ti ochii cu un creion simplu si traseaza o linie subtire sau aplica o mascara care sa-ti inchida putin la culoare genele.

Nu uita ca scoala este locul in care iti pui in valoare cunostintele si nu aspectul fizic. Ai incredere in tine si in frumusetea de care te bucuri la aceasta varsta si pastreaza-ti look-ul tineresc. Te vei face remarcata prin naturalete si nu vei avea parte de discutii cu profesorii sau parintii si vei fi o prezenta de efect!

O coafura bine realizata te scoate intotdeauna din anonimat. Cum la scoala tinuta nu trebuie sa fie una prea indrazneata sau sofisticata, cu parul poti sa acaparezi toate privirile colegilor.

Atunci cand esti in graba pentru ca te-ai trezit mai tarziu si stii ca daca nu te pregatesti repede, doamna profesoara nu te va lasa sa mai intri la ora, apeleaza la cateva coafuri simple pentru a arata bine in fiecare zi a saptamanii.

1. Codita impletita intr-o parte

Indiferent de lungimea parului, coada impletita este considerata varianta cuminte, dar in acelasi timp foarte la moda pentru o zi de scoala. Se potriveste oricarei personalitati si este usor de realizat. Fa-ti cararea pe o parte si impleteste parul in partea opusa. Lasa coada pe umar si ascunde elasticul cu o suvita de par.

2. Coada de cal

Aceasta coafura este mereu la moda si este si foarte practica. Piaptana parul pana se descurca si incearca sa-l prinzi intr-o coada, cat mai sus. Cand ai reusit, scoate o suvita din coada si rasuceste-o peste elastic pentru un aspect cat mai delicat si mai elegant.

3. Bobul fals

Pentru aceasta coafura ai nevoie ca parul tau sa aiba o lungime medie sau lunga si sa fie tuns in trepte. Parul trebuie prins intr-o coada la ceafa, iar mai apoi ascuns sub restul de par cu ajutorul unor agrafe. Lasa cateva suvite libere in fata pentru a crea impresia de bob asimetric.

4. Coronita impletita

Chiar daca abia a inceput scoala, trebuie sa te pregatesti mereu pentru ziua in care vei fi premianta. Coronita impletita te va ajuta sa te simti eleganta si frumoasa ori de cate ori optezi pentru aceasta coafura.Tot ce trebuie sa faci este sa aduni parul intr-o parte si sa-l impletesti, apoi ridica-l ca sa creezi o coronita si fixeaza cu agrafe, in dreptul urechii opuse de locul de unde ai inceput impletitura.

Sursa: perfecte.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alexia 01 Dec, 2014 18:17 ok imi place si vre va rogau si eu