Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, internat în spital din cauza unor probleme de sănătate. În ce stare este acesta

ro

10 Apr, 2019 09:17 2086 Marime text
Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a efectuat un control medical într-un spital din New Delhi după ce a acuzat dureri în piept, iar starea sa de sănătate este stabilă, după cum a declarat unul dintre reprezentanţii săi, citat marţi de AFP și Agerpres.ro

Ngodup Tsering, reprezentant în Statele Unite al călugărului budist, a declarat pentru AFP că liderul spiritual tibetan, în vârstă de 83 de ani, a zburat marţi dimineaţă la New Delhi pentru efectuarea unei vizite medicale la spitalul Max, după o "tuse uşoară".

''Medicul ne-a spus că nu există niciun motiv de îngrijorare. Nu este atât de grav", a afirmat Tsering fără a preciza dacă Dalai Lama a fost spitalizat pentru a fi tratat. ''Îşi ia câteva zile libere pentru odihnă'', a spus el.


Comisarul de poliţie Santos Patial din Kangra a declarat pentru cotidianul Indian Express că liderul spiritual tibetan, care locuieşte de 60 de ani în exil în Dharamshala (nordul Indiei), a zburat marţi cu o cursă regulată.

''Nu există niciun motiv de panică'', a asigurat el.


Deşi rămâne un orator extrem de popular, liderul exilat şi-a redus angajamentele internaţionale şi nu a întâlnit niciun lider străin din 2016. Guvernele din întreaga lume nu se grăbesc însă să îi adreseze invitaţii, temându-se că ar putea suscita supărarea Chinei.

Agerpres.ro
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii