Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât ceai trebuie să bei ca să eviți un accident cerebral vascular

ro

14 Nov, 2013 13:24 4215 Marime text
   Noi cercetări demonstrează că consumul a cel puțin trei cești de ceai pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu aproximativ 20 la sută.
    Oamenii de știință au descoperit că băutura fierbinte favorită în Marea Britanie oferă o puternică protecție împotriva formării cheagurilor de sânge la nivelul creierului.       
   Afecțiunea  ucide aproximativ 200 de oameni în fiecare zi în Marea Britanie, fiind depășită numai de cancer și bolile de inimă. Aproximativ 85 la sută dintre victime sunt afectate de accidente vasculare cerebrale ischemice, adică un cheag se deplasează în creier și oprește alimentarea cu sânge. Restul sunt accidente vasculare cerebrale hemoragice, în cazul în care un vas de sânge exploadează în creier, cauzând sângerări, de multe ori letale.

   Deși anterior multe studii au evidențiat efectele protectoare ale ceaiului asupra creierului, aceste probe au fost considerate  neconcludente de către sceptici. Rezultatele noului studiu, publicate online în Jurnalul American de Nutriție Clinică, a arătat că în cazul celor care au băut o cantitate mai mare de ceai, trei sau mai multe cești, riscul să sufere de un atac cerebral vascular a scăzut cu 20% față de cei care nu obișnuiau să consume ceai.
    În cadrul aceluiași studiu, specialiștii au constatat că ceaiul negru este mai eficient decât cel verde, conținând mai mulți antioxidanți, care protejează împotriva deteriorării arterelor, ceea ce  poate provoca accidente vasculare cerebrale dar și  atacuri de cord.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii