Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

casadex.ro 12 imagini superbe cu glicina inflorita

ro

13 Apr, 2014 12:36 13009 Marime text
Glicina este unul dintre cei mai spectaculosi arbusti ornamentali din lume. Felul in care isi dezvolta ramurile puternice si contorsionate, inflorescentele multicolore in forma de ciorchine si parfumul pe care il degaja ii asigura glicinei rolul de vedeta incontestabila in orice curte, gradina sau parc.



Glicina este o planta care poate trai sute de ani, daca beneficiaza de ingrijirile specifice, devenind din ce in ce mai spectaculoasa si mai viguroasa odata cu trecerea anilor. Wisteria, cum mai este denumit acest arbust ornamental catarator, poate fi plantat la baza gardurilor si zidurilor casei, pe care ii va invada in decursul catorva ani, imbracandu-i in fiecare primavara in cascade de flori frumos mirositoare.



Plantati la baza stalpilor unui foisor sau a unei pergole puii de glicina vor putea fi dirijati spre acoperis, pentru a forma o impresionanta bolta cu flori curgatoare. Dar wisteria poate fi plantata si in mijlocul unei gradini, dandu-i in timp forma unui copac, dupa cum poti vedea intr-una dintre cele 12 imagini din galeria foto de mai jos.

Articolul integral pe casadex.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii