Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 paşi simpli de a planta şi de a creşte trandafiri de grădină

ro

07 Apr, 2014 09:10 9679 Marime text
Acum, că primăvara s-a instalat cu adevărat, trebuie să ne aducem aminte şi de grădina noastră. Cu alte cuvinte, grădinarii fără experienţă nu trebuie să fie intimidaţi! Venim în întimpinarea nevoilor dumneavoastră cu câteva sfaturi care sunt destul de ușor de urmat. Citiți mai departe pentru a vedea ce măsuri aveți nevoie pentru a crea propriul set de flori din acest sezon.



1 . Alege cu înțelepciune.
Asigurați-vă că tufa de trandafiri, planta, are deja cel puțin un trandafir înflorit. În acest fel, sunteți deja conștienți de culoare și că tufa de trandafiri va fi parfumată. Trandafirii necesită o întreținere redusă. De exemplu, trandafirii căţărători au tendința de a se extinde și fac mai multe flori, așa că veţi fi scutiţi de a planta mai multe tufe de trandafiri.

2 . Construiţi propriul dumneavoastră spalier.
Construirea propriilor spaliere este mai puțin scumpă decât pare! Fie că este vorba de lemn, sârmă sau alt material. Alege întotdeauna un material care se va integra în estetica grădinii tale.



3 . Integrarea trandafirului tău în ambianţa grădinii.
Spalierele de trandafiri vor fi puse într-un spațiu adecvat, lângă o fântână sau o bancă, asigurându-te că ai lăsat spațiu suficient pentru a se bucura de florile parfumate. De asemenea, asigurați-vă că distanța este suficient de mare de orice alee, astfel încât spinii nu te vor agăța atunci când vă veţi plimba prin grădină.

4 . Pregătiri înainte de plantare.
Plantarea trandafirilor necesită câteva pregătiri prealabile. Rădăcinile trandafirului se vor lăsa în apă peste noapte. În dimineaţa următoare săpaţi groapa pentru plantare de ori mai mare decât cea a trandafirului dvs. Amestecaţi solul scos din groapa de plantare cu compost sau îngrăşământ natural şi completaţi spatiile dintre rădăcini. Presaţi ferm, de jur împrejur, aşa încât rădăcinile să ia contact cu pământul. Planta se va uda din belşug.



5 . Alege un loc însorit.
Trandafirilor le face cel mai bine soarele (şase sau mai multe ore de soare pe zi), un sol foarte bine drenat  şi bogat organic.



6 . Trebuie să ştii când trebuie udat și câtă apă trebuie.
Dacă nu veţi uda trandafirul suficient frunzele de vor veşteji, florile vor cădea şi în scurt timp acesta va muri. În timpul sezonului ploios nu este nevoie să udaţi trandafirii, însă vara udaţi trandafirul de trei ori pe săptămână. Feriți-vă de excesul de apă! Solul trebuie să fie umed, dar nu saturat, trandafirilor nu le place să stea în apă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii