Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

107 ani de la vizita oficială a Țarului Nicolae al II-lea la Constanța. Familia imperială, primită de regele Carol I

ro

01 Jun, 2021 09:21 3358 Marime text
  • Pe 1 iunie 1914, familia imperială a fost primită de regele Carol I și familia regală din România, alături de personalități politice române. 
  • Întâlnirea de la Constanța a fost una scurtă, ce a început dimineața și s-a încheiat seara, în jurul orei 11.00.

Astăzi se împlinesc 107 ani de la vizita oficială a Țarului Nicolae al II-lea și a celorlalți membri ai familiei imperiale ruse în România, la Constanța.
Pe 1 iunie 1914, familia imperială a fost primită de regele Carol I și familia regală din România, alături de personalități politice române. După acest moment, două luni mai târziu avea să se declanșeze Primul Război Mondial. Conform surselor istorice, aceasta a fost ultima lor vizită în afara Rusiei, înainte să fie asasinați de către bolșevici.
 
Întâlnirea de la Constanța a fost una scurtă, ce a început dimineața și s-a încheiat seara, în jurul orei 11.00. Țarul Nicolae al II-lea, Țarina și copiii, alături de persoanele ce îi însoțeau au fost primiți pe faleza din Constanța, aceștia sosind cu yachtul imperial, pe mare. Vasul imperial a fost așteptat de șase vase românești în frunte cu bricul „Mircea” și în aer de șase aeroplane, sosite special de la București. Sute de oameni s-au adunat atunci pe faleză, pentru a vedea ambarcațiunea imperială și pe membrii uneia dintre cele mai puternici dinastii a momentului.
 
În anul 2014 a fost organizată, la Muzeul Național de Istorie a României o expoziție cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la acest eveniment.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii