Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PERIOADA AERULUI

ro

28 Nov, 2016 09:26 2273 Marime text
Vindecarea suferințelor în mod natural folosește cele mai simple și mai elementare forțe ale Naturii: apa, aerul, soarele, pământul.
Am redescoperit valoarea cuvintelor înțelepte din vechime, recitind Evanghelia Eseniană a Păcii – o carte excepțională tradusă în engleză din limba aramaică de transilvăneanul Edmond Bordeaux Szekely și apoi, tradusă în limba română și publicată la editura Orfeu de dl Ilie Mânecuță.

În această carte – Iisus îi învață pe oamenii despre ”Îngerii vindecători” ce susțin eforturile Maicii Pământ și a Tatălui Cer de a-i ajuta pe oameni să se reîntoarcă la starea lor ”normală”: sănătatea, vigoarea, bucuria și iubirea.

Acești Îngeri necesari vindecării sunt: Îngerul Aerului, Îngerul Apei și Îngerul Soarelui.
Toți cei care doresc să să elibereze de suferințele ce-i împovărează în corpul fizic, în corpul emoțional sau cel mental au nevoie să invoce acești trei îngeri și să-i includă în viața zilnică, ca și parteneri obligatorii pentru vindecare.
Despre Îngerul Apei am discutat în articolele trecute și în Perioada Apei am folosit puterea de curățarea și eliberare a acestui Înger puternic.

A venit timpul să ne amintim de cel de-al doilea Înger al vindecării cu ajutorul forțelor Naturii: ÎNGERUL AERULUI.
RESPIRAȚIA este procesul fundamental care ne ține în viață și ne permite să existăm, în forma corpului fizic material.
Prima noastră INSPIRAȚIE ne aduce pe lume, odată cu Nașterea și apoi ultima noastră EXPIRAȚIE ne permite să ne reîntoarcem în lumea de energie, la terminarea misiunii noastre pe Pământ.
Între acest INSPIR de început și ultimul EXPIR, noi trăim repetând la infinit ciclul INSPIR-EXPIR, aducând în corpul nostru, pentru fiecare dintre miliardele de celule din el, OXIGENUL și alte gaze necesare menținerii energiei vitale.
RESPIRAȚIA este un proces mai important decât ALIMENTAȚIA.
Fără aer – rezistăm doar câteva minunte.
Fără mâncare și apă – rezistăm zile și săptămâni întregi (cu antrenament, 40 de zile fără probleme).
Ce se întâmplă cu oamenii moderni și procesul de respirație?
Dacă ne uităm la cât timp petrecem în aer liber și cât timp în interioare (camere, mașini, mall-uri etc), vom înțelege că este ceva ÎN MARE NEREGULĂ cu respirația oamenilor moderni.
Calitatea aerului în interior este PROASTĂ, indiferent cât de bune sunt instalațiile de ”condiționare” ale aerului.
Întotdeauna aparatele vor fi pline de praf, de mucegai, de resturi de gândaci, de substanțe toxice (folosite la curățenia și dezinfectarea interioarelor).
Iar aerul de interior este modificat de câmpurile electromagnetice puternice ale instalațiilor de iluminare și cablurilor pentru curent electric.
Când respirăm aer de proastă calitate, respirația noastră devine superficială.
În niciun caz nu vom trage ”adânc în piept” aerul la super-market sau într-o sală de clasă, la școală sau la serviciu, în birouri mici și înghesuite.
Dimpotrivă, reacția naturală a corpului va fi ”să-și țină respirația” până va reuși să ajungă afară, să poată să realizeze realmente procesul de respirație.
În afara statului prelungit în spațiile închise, stările de stres continuu și pozițiile vicioase adoptate (statul pe scaun este una dintre cele mai proaste poziții cu putință, în care putem ține frumosul nostru corp, timp de ore întregi) determină în plus o respirație superficială.
Dacă vă opriți câteva secunde din citit acest articol și încercați să fiți atenți la propria respirație, veți descoperi cât de superficială este. Cum aerul pe care îl inspirați pe nas abia dacă ajunge până în zona gâtului sau partea de sus a pieptului, nu mai mult.
Observați dacă abdomenul (burta) se mișcă odată cu respirația.
Și încercați să ”oftați” – să inspirați și expirați foarte profund – doar atunci veți constata cât de superficial intră și iese aerul.
Mai observați și dacă aveți nasul înfundat sau nu, dacă aveți mucozități și senzație de uscăciune (în nas sau în gât), cu sau fără strănuturi și tuse frecvente.
Sunt puțini oameni cu aparatul respirator funcționând eficient.
Pentru că nici imunitatea oamenilor moderni nu este bună.
Aflați în stare de acidoză limfatică (de la mâncarea de proastă calitate și excesele alimentare/bahice continue), aflați în stare de epuizare de suprarenale (de la prea mulții stimuli din viață și alergarea/stresul continue), aflați în stare de confuzie mentală și amorțire/semi-adormire – oamenii moderni se află cea mai mare parte din timp într-o stare de ”zombie” sau semi-teleghidare.
Această stare de ”amorțeală” interioară, datorată suprasolicitării și excesului de stimuli este agravată de respirația superficială și lipsa oxigenului.
Știm că atât paraziții (mai ales ciupercile, tip Candida), cât și celulele canceroase (tumorale) nu suportă oxigenul, acesta este nociv pentru ele.
Iar celulele normale ADORĂ oxigenul, care reprezintă combustibilul principal pentru a ”fabrica” energie (ca într-un mic motor, celulele folosesc oxigenul din respirație, alături de carbonul din alimente și prin ”arderi” interioare generează ENERGIE).
Vă mai întrebați de ce vă simțiți obosiți, epuizați, fără energie și în stare de slăbiciune continuă?
Vă mai întrebați de ce aveți nevoie continuu de ”stimulenți” tip cafea, țigară, ceaiuri, dulciuri sau carne?
Vă întrebați de ce vă este atât de greu să adormiți seara, după suprasolicitările zilei și vă treziți atât de greu dimineața, cu senzație de cap greu, cu ochii lipiți și mintea încețoșată?
Răspunsul este foarte simplu: AȚI UITAT COMPLET DE ÎNGERUL AERULUI!
Ați uitat de unul dintre cei mai importanți ÎNGERI VINDECĂTORI AI MAMEI PĂMÂNT: AERUL CURAT!
Vă propun ca în perioada următoare, care începe imediat după Luna nouă de pe 29 noiembrie – și debutează cu 1 decembrie – pregătind Solstițiul de iarnă de pe 21 decembrie – să invocăm și să chemăm în viețile noastre ÎNGERUL AERULUI.
Ieșiți cât mai mult în aer liber.
Nu contează că afară este mai rece, că burnițează sau chiar fulguiește.
Îmbrăcați-vă bine, folosiți haide călduroase (și naturale) de bumbac, lână sau cașmir și IEȘIȚI AFARĂ.
Plimbați-vă! Respirați adânc, profund, de câte ori sunteți în zone cu ”aer curat”!
Simțiți cum vă umpleți tot corpul de oxigen.
Profitați de ”târgurile de iarnă” care încep să se organizeze peste tot, în orașele mari. La Constanța începe un ”Târg de iarnă” în parcul Tăbăcăriei – vizitați-l în fiecare zi/seară și bucurați-vă de plimbarea prin parc, în aer curat.
Sau mergeți la plimbare pe malul mării, pe malul râurilor sau lacurilor sau în apropierea altor ape, din zona unde locuiți.
La malul apelor, calitatea aerului este, în general, mai bună decât în centrul orașelor.
Dacă puteți, mergeți la munte și bucurați-vă de aroma Coniferelor.
În pădurile de Conifere există cel mai vindecător și mai terapeutic aer cu putință, încărcat de aromele uleiurilor esențiale din rășinile arborilor.
Trageți adânc în piept acest aer atât de vindecător.
Faceți plimbări în pădure, stați în aer liber cât de mult puteți.
Da, aerul rece este mai ALCALIN și da, datorită acidozei din corpurile noastre, vom avea secreții pe nas (mucus), pe gât (mucus), pe ochi (mucus) sau pe urechi.
Și ce dacă?
Folosim un pic de produse naturale (să nu uităm de Extractul de Coacăz negru MG, 15-20 picături de 1-2 ori pe zi – un protector natural anti-frig!), folosim batiste de hârtie, avem grijă la alimentația noastră (doar suntem în plin post al Crăciunului, nu-i așa?) și permitem corpului să elimine mucusul cu toate toxinele din corp.
Aerul alcalin ajută la curățenia interioară (alături de apă) și permite celor doi îngeri – ai apei și aerului – să susțină din plin procesul natural de vindecare al corpului.
Folosiți AERUL ca și vehicul pentru uleiuri esențiale și arome.
Puteți să împrăștiați arome naturale în toate felurile:
– din produsele tip aromaterapie (sticluțe cu uleiuri esențiale găsiți pretutindeni, la magazinele naturiste, alegeți doar aromele favorite);
– prin folosirea directă a plantelor aromate (este sezonul scorțișoarei, a rozmarinului, pinului și esenței de portocală – folosiți-le din plin în infuzii, produse alimentare sau în produsele cosmetice)
– prin pulverizarea în jurul vostru a apelor florale
– prin folosirea plantelor aromate și florilor mirositoare în interioare
– prin folosirea de pernuțe ”aromatice” sau a altor accesorii de îmbrăcăminte sau decor a încăperilor cu ”arome” echilibratoare. Mirosurile de iasomie sau de trandafir pot schimba starea emoțională a unei persoane în câteva secunde.
Folosiți-vă din plin de forța RESPIRAȚIEI de a echilibra starea emoțională și fizică a organismului.
Și pentru că am amintit de aroma citricelor, a portocalelor și lămâilor, ca simbol al ”curățeniei” interioare, să nu uităm de puterea vindecătoare a fructelor, care întotdeauna începe cu RESPIRAȚIA.
Cu toții mirosim cu nesaț o gutuie coaptă, un măr rumen sau o portocală aromată – înainte de a o savura, ca și gust.
Chiar și mirosul ademenitor de cafea sau cel de ceai cu ghimbir și lămâie – hrănește mai înainte de a exista introducerea substanței în corp.
Prin intermediul mirosurilor ne hrănim mai mult, mai subtil, mai intensiv decât prin intermediului mâncării.
Pe acest principiu se bazează și toți producătorii de făinoase, patiserii și dulciuri.
Dacă ați trecut pe lângă un cuptor cu produse proaspete de patiserie, înțelegeți ce vreau să vă spun!
ÎNGERUL AERULUI are puterea de a aduce în corpul nostru atât substanțele benefice, de care avem nevoie, cât și substanțele care ne pot influența negativ starea de sănătate.
Folosiți această putere să vă întăriți organismul în următoarea perioadă – în care sunt pregătite Sărbătorile de Iarnă.
Întreaga lună decembrie este o lună a Sărbătorilor.
Nu putem să spunem că vom celebra o zi sau două, doar, pentru că întreaga lună este dedicată ”SĂRBĂTORIRII” luminii.
Până la Solstițiul de Iarnă – care este momentul OFICIAL de începere a Iernii calendaristice (și a hibernării forței vitale a Naturii), ne pregătim să încheiem perioada ”activă” a celor 9 luni anterioare, de la Echinocțiul de primăvară din martie și până în prezent.
Este un moment DE BILANȚ și de evaluare a stării noastre interioare.
ÎNGERUL AERULUI este alături de noi și prin puterea procesului de RECAPITULARE care se face INSPIRÂND ȘI EXPIRÂND profund, în timp ce ne amintim lecțiile trecute.
Ne ajută să răspundem la multe întrebări, printre care:
Ce am învățat în ultimele 9 luni?
Ce lecții importante am primit de la Univers?
Ce prieteni noi am cunoscut?
Ce curățenii importante am făcut?
Ce am realizat pentru corpul/sufletul nostru?
Care este starea actuală în care ne aflăm, în acest moment?
La toate aceste întrebări putem răspunde cu ajutorul ÎNGERULUI AERULUI.
Un copil crește în pântecele mamei sale timp de 9 luni.
Și noi creăm în viețile noastre, cu ajutorul Mamei Pământ și a Îngerilor săi ”copii” sufletești, bucăți de experiențe.
An de an, timp de 9 luni, ne creeăm și re-creeăm realitatea în care trăim. Iar în cele 3 luni de iarnă, ne odihnim, evaluăm ceea ce am creat și facem planuri pentru noi creații.
În această perioadă, înainte de Solstițiul de iarnă, vă propunem să petreceți puțin timp singuri, alături de un ceai de fructe de pădure aburind sau un suc de măr cald cu scorțișoară (remedii excelente în serile reci de iarnă) și să vă răspundeți la întrebările de mai sus.
Lăsați ÎNGERII AERULUI să vă ghideze respirația spre profunzime, deschideți un geam dacă aveți nevoie de mai mult oxigen, sau ieșiți la plimbare și apoi, aprindeți o candelă de aromaterapie sau lumânare parfumată și faceți-vă bilanțul anului.
Aveți nevoie de multe seri la rând, să treceți temeinic printr-un proces de recapitulare.
De aceea am alocat 3 săptămâni procesului de pregătire a Solstițiului și a trecerii spre Ziua Soarelui, de pe 25 decembrie.
Noi vă suntem alături, tuturor, prin iubirea și gândurile noastre bune.
Am reușit să tipărim un Calendar 2017 cu fructe, fazele lunii și citate inspiratoare – pentru a vă ajuta să nu uitați de energiaÎNGERULUI AERULUI în tot anul care urmează.
Dorim de mult să realizăm acest proiect și până la urmă, a prins contur – într-o primă formă.
FRUCTELE sunt locul în care cei trei îngeri vindecători se întâlnesc într-o combinație unică: Îngerii Apei, Aerului și Soarelui, în formă materială.
Calendarul nostru cu fructe (pe care îl găsiți pe www.centrulnatura.ro) – alături de cartea despre fructe ”Bucătăria lui Dumnezeu”, apărută cu o lună în urmă, reprezintă ”produsele” Centrului Natura ce vă sunt oferite în această perioadă de Sărbători – pentru a le folosi drept cadouri și mesaje de vindecare – celor de care vă simțiți apropiați.
Și pe site-ul nostru, www.centrulnatura.ro – la rubrica Iubim fructele – aveți informații excelente, pentru fiecare categorie de fructe în parte și vă invităm să le parcurgeți de câte ori aveți puțim timp la dispoziție.
Alături de noutățile de mai sus, vom avea reduceri la cărțile noastre de pe www.centrulnatura.ro ce vor fi achiziționate în perioada 1-21 decembrie.
Intrați pe site-ul www.centrulnatura.ro și parcurgeți oferta noastră de Sărbători!
Printre cadourile de Sărbători, cărțile sunt cele mai utile și mai puternice declarații de prietenie și iubire către sufletele celor dragi.
Vă invităm să profitați de această ocazie unică și să împărtășiți cunoașterea despre vindecare cu cât mai multă lume.
Vă doresc ca Îngerul Aerului să vă fie alături în toate aceste săptămâni, să vă îndrume către INSPIRAȚIA profundă de care aveți nevoie pentru a vă limpezi mintea și viziunea și să vă ajute în continuarea drumului cunoașterii și vieții!
O perioadă MAGICĂ tuturor,
Cu iubire,
Sorina

http://www.centrulnatura.ro/perioada-aerului/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii