Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Eu si cu mine

ro

24 Jul, 2015 08:47 1909 Marime text



Cum poate să-mi spună cineva din afara mea ce este în neregulă cu mine?

Ne-am obișnuit de mici copiii să căutăm ghidarea în afara noastră. Credem că există specialiști, profesioniști, maeștri care ar putea să ne îndrume atunci când simțim că este ceva în neregulă cu noi.

Cei dintre noi care doresc să găsească răspunsuri la întrebările importante, legate de sensul vieții și al ființelor umane – își continuă zeci de ani căutările, trecând prin cursuri, și seminarii și școli și apelând la o mulțime de persoane care par a cunoaște ceva mai mult.

CUM ÎMI POATE SPUNE CINEVA DIN AFARA MEA CE ESTE ÎN NEREGULĂ CU MINE?

Trăim într-un Univers Holografic, în care principiul de bază este că tot ceea ce se găsește într-o mică parte a Universului se regăsește și în întregul lui cuprins – și în alte mici părți, răspândite în timp și spațiu.
Cu alte cuvinte, există aceleași legi și reguli – indiferent de cât de departe m-aș duce în călătoriile în Lume și Univers – sau cât de departe m-aș duce cu propria mea călătorie interioară, în corpul și mintea mea.

Și pentru că eu însămi sunt mai aproape de mine, decât îmi este întregul Univers (și chiar o parte din Lume) – călătoria interioară este mult mai la îndemână ca instrument de cunoaștere (cel puțin, în acest moment temporal).

Cândva mi s-a spus că toate răspunsurile la întrebările care s-au pus sau vor fi puse de către oameni există în jurul nostru și în interiorul nostru.
Avem nevoie doar să ne ”conectăm” la ele.
Cu alte cuvinte, la nivelul Realității în care trăim există o rețea uriașă de informații, pe care o putem accesa atunci când INTENȚIONĂM să o facem.

Realitatea în care trăim noi este o realitate VIRTUALĂ – ca o imagine dintr-un film sau dintr-un joc pe calculator.

VIRTUAL nu înseamnă că este o iluzie sau că nu există. Înseamnă doar CĂ POATE FI MODIFICATĂ – că avem posibilitatea să SCHIMBĂM ceea ce există în câmpul nostru de percepție. Întocmai ca într-un joc pe calculator.
Avem posibilitatea să intervenim și să ne ”ajustăm” experiența pe care o trăim.
Iar deciziile importante, alegerile și acțiunile necesare pentru a realiza aceste schimbări au origine ÎN INTERIORUL FIECĂRUIA DINTRE NOI.
Poate acum o să înțelegeți fascinația pentru jocurile pe calculator a copiilor și adolescenților, dar și a multor adulți.
Este doar metafora posibilităților din viața ”reală” – care este tot o ”realitate virtuală” – doar că are alte reguli (și ”distracția” într-un joc pe calculator este să afli regulile și ”scurtăturile” care să-ți permită să treci la nivelul următor!).

CUM ÎMI POATE SPUNE CINEVA DIN AFARA MEA CE ESTE ÎN NEREGULĂ CU MINE?
Nici un medic, nici un terapeut, nici un nutriționist, nici un filosof sau nici un alt om de știință nu poate să-mi spună care este problema cu care mă confrunt.
Doar eu, în explorarea vieții mele, pot identifica LECȚIA sau BLOCAJUL sau PROVOCAREA cu care mă confrunt.
Folosind resursele lumii în care mă aflu – folosind cunoașterea, informația și tehnicile disponibile – pot să descopăr – pas cu pas – neregulile și dificultățile pe care le trăiesc.

Procesul de vindecare este un proces PERSONAL, INDIVIDUAL.
Putem să ne vindecăm DOAR PE NOI ÎNȘINE.
Celulele corpului se pot vindecare doar UNA CÂTE UNA – fiecare asumându-și responsabilitatea pentru propriul proces de curățenie și refacere.

Vindecarea nu vine DIN EXTERIOR – deși căutarea se face de cele mai multe ori în exterior.
VINDECAREA VINE DOAR DIN INTERIOR.


Doar eu pot să aflu CINE SUNT – CE VREAU SĂ ÎNVĂȚ și doar eu pot să-mi CREEZ și să-mi VISEZ viața ce mi se oferă.

Tot ce există în exterior este doar OGLINDA a ceea ce simt și sunt eu în interiorul meu – care mă ajută și uneori, chiar mă motivează în propriul proces.
Mă întâlnesc cu o persoană agresivă – care mă tratează abuziv?
Văd mai bine în ea partea mea de agresivitate și modul în care eu mă tratez abuziv pe mine (cum îmi ”abuzez” corpul fizic, mintea sau energia ființei).
Mă întâlnesc cu o persoană plină de frici?
Atunci văd mai bine în ea toate fricile ce există în mine.

Oricine din exterior îmi declanșează anumite reacții și emoții (plus trăiri și acțiuni) – oglindește ceva ce există în interiorul meu și așteaptă să fie CONȘTIENTIZAT – ÎNȚELES – INTEGRAT și apoi ELIBERAT.

Cineva din afara mea îmi poate doar arăta CE NU VREAU SĂ FIU și CE NU VREAU SĂ MANIFEST (în cazul unor persoane sau evenimente care-mi declanșează emoții negative sau nefericire) – eventual CE VREAU SĂ FIU și să MANIFEST (pentru cei care îmi declanșează emoții pozitive).
Vă enervează sau agasează prezența unui cerșetor?
Vindecați ”cerșetorul interior” – cel care ”cerșește” iubire, atenție și chiar bunuri din partea celorlalți.
Vă supără un funcționar nervos și nepoliticos de la un ghișeu?
Vindecați iritabilitatea și impolitețea interioară, învățați să vă tratați mereu cu răbdare și cu multă delicatețe.

Conștientizarea modului în care ne purtăm cu noi înșine ne oferă cheia pentru înțelegerea relațiilor noastre cu cei din jur.
Atât de mulți dintre noi ne purtăm RĂU cu corpul fizic, cu mintea noastră și mai ales cu sufletul nostru.
Nu mai ascultăm de mult semnalele corpului care ne cer ODIHNĂ – RELAXARE –pauză sau pur și simplu – oprirea temporară a acțiunilor care îi fac rău (mâncarea și băutura excesivă, socializarea excesivă, supunerea lui la stimuli agresivi – prea mult zgomot, prea multe lumini, prea multe mirosuri etc).

Nu mai ascultăm deloc sufletul nostru – care își dorește recunoaștere și experiențe de iubire de sine (este copilul nostru interior – cel care dorea atenție, îmbrățișare și petrecerea de timp cu el).

Iar de mintea noastră – ascultăm ”din 2 în 2” – adică sunt gânduri pe care le urmăm instant și gânduri pe care le gonim imediat ce apar.
”Ar trebui să mă apuc să studiez o limbă străină” – spune un gând – izvorât din nevoia continuă de auto-perfecționare a minții.
”Dar oricum n-am timp, n-am bani, n-am talent și n-am nevoie de ea” – vin toate gândurile de auto-sabotare – culese din socialul din jur.

Corrado Malanga spune:
Dacă te iubești pe tine însuți, vei încerca să te cunoști pe tine însuți știind că procesul cunoașterii este un drum personal. Nimeni nu-i poate forța pe alții să facă același drum, nimeni nu-i poate ajuta pe alții, ci fiecare se ajută doar pe el însuși.
Dar parcurgând acest drum va ajuta întreaga conștiință a universului. Prin a-i ajuta pe alții se riscă un act de forțare, acționând asupra conflictului de conștiință – un principiu care este de netrecut.

EU sunt CEILALȚI.
CEILALȚI se oglindesc în mine și EU mă oglindesc în CEILALȚI.
RESPONSABILITATEA care rezultă din ”princpiul oglinzii” poate fi împovărătoare pentru mulți dintre cei care citesc aceste rânduri.
Dar nu există evoluție și creștere decât prin poarta ASUMĂRII RESPONSABILITĂȚII pentru propria noastră persoană, pentru propria noastră vindecare.

Ascultați-vă corpul, sufletul și mintea.
Reluați legătura cu părțile ființei voastre.
Vindecați blocajele și curățați acumulările de reziduuri.
VINDECAREA VINE DIN INTERIOR – și FIECARE VĂ SUNTEȚI PROPRII MEDICI.
EU…..nu înseamnă Egoism – ci înseamnă descoperirea faptului că NU EXISTĂ NIMIC în exteriorul meu care să nu fiu EU.
Și atunci – descopăr și că mă port cu toți și tot din jurul meu așa cum doresc să mă port cu mine însămi.

Când nu mă mai simt SEPARAT de ceilalți și nici de mine, când nu mai simt că sunt format din ”bucăți” – ci dintr-un tot (un întreg), când ȘTIU CINE SUNT – după ce trec prin tot procesul de ”îndoială de sine” care a dus la boală și suferință – devin cu adevărat EU.
IO – Ștefan Voievod – spuneau conducătorii importanți ai națiunii noastre.

IO – EU – CONȘTIENȚA DE SINE – CUNOAȘTEREA DE SINE – căile reîntregirii personale – reprezintă cheile VINDECĂRII.

O vară frumoasă tuturor și fiți SOARE – RELAXARE – NATURĂ și IUBIRE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii