Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro VREMEA PEPENILOR!

ro

04 Aug, 2019 15:03 1942 Marime text
Vremea pepenilor!

S-a umplut orașul de pepeni mari, aduși de peste tot (și din România, și din Turcia) – și îmbiind trecătorii cu dimensiunile lor generoase.
Căldura de afară și aglomerația specifică verii de la malul mării – intensifică nivelul de acidoză interioară din fiecare din noi.
Am aflat cu toții că suntem într-o stare de acidoză limfatică cronică, organismele noastre fiind impregnate de reziduuri toxice în cantități impresionante. Corpul, în marea lui înțelepciune și știință interioară, încearcă să ”neutralizeze” aceste toxine (atunci când nu le poate elimina eficient pe căile naturale – rinichi, intestine, menstră, uneori piele) prin intermediul grăsimilor.
Așadar, cu toții purtăm depozite de grăsimi de dimensiuni variabile în corpul nostru, proporționale cu cantitatea de reziduuri pe care organismul nu a putut-o elimina. Inclusiv persoanele foarte slabe pot avea celulită, adică depuneri de grăsimi ca niște cocoloașe, care înglobează în ele reziduuri acide ce nu pot fi altfel eliminate.

Pepenii sunt fructele verii ce ne vin în ajutor în întregul proces de detoxifiere interioară și ”dezacidifiere”. Dintre toate fructele, pepenii sunt cei mai alcalini și cu conținutul cel mai crescut în apă. De aceea, pe lângă alcalinizare, ei realizează și o re-hidratare a țesuturilor și întregului organism.
Datorită conținutului crescut de apă, intensifică și filtrarea/eliminarea prin rinichi a multor reziduuri din corp, și pun în mișcare limfa organismului (prin substanțele anti-oxidante pe care le conțin). Zaharul simplu din pepeni – numit fructoza – este hrana principală a celulelor nervoase și ficatului, dar și combustibilul preferat al tuturor celulelor din corp.
Când mâncați un pepene dulce sau zemos – toate miliardele de celule din corpul omenesc se vor simți ca în Rai!
Un zâmbet uriaș apare pe fața celui care savurează un pepene zemos într-o zi toridă de vară!
Altceva mai bun nici nu și-ar putea dori mașina noastră biologică – corpul nostru!

O cură de pepene (consum exclusiv de pepene, fără altceva) – poate dura între 1 zi și până la 7 zile – pentru curajoși și temerari până la 40 zile!
Cura de pepene presupune detoxifiere intensivă și posibilitatea apariției semnelor tip ”eliminare” – de la dureri de spate/rinichi, și până la stări tip amețeală, amorțeli și furnicături la diferite nivele, dureri abdominale și dureri de stomac (eliminări de acizi din mucoasa stomacului) și chiar apariția de carii dentare sau căderea părului (la curele foarte lungi – pentru că pepenele stimulează eliminările masive și rapide de acizi dintre celule – iar rinichii nu sunt în stare să-i scoată la exterior).
Așadar – o cură de pepene se face atâta timp cât se simte confortabil fiecare persoană.
Dacă merge o zi – este foarte bine.
La fel de bine și 3 zile.
La fel de bine și 7 zile sau mai multe.
Dacă apar senzații tip disconfort, de orice fel – consumați alte alimente, tip legume crude sau gătite și disconfortul dispare – la fel cum a apărut.

Continuați să consumați pepeni vara întreagă – puteți să faceți masa de dimineața și chiar cea de prânz doar cu pepene (verde sau galben – după plăcere, dorință și gust).
Veți ajuta imens organismul dv în eforturile lui de detoxifiere – indiferent ce variantă de consum alegeți.
Și diabeticii pot consuma pepene verde – 1-2 felii pe zi – fără nici o grijă pentru creșterea glicemiei – am verificat de multe ori și fructele proaspete și zemoase NU cresc glicemia (dușmanul cel mai mare al glicemiei tot pâinea rămâne, indiferent că este albă, integrală, de regim sau normală).
Atenție! Pepenele se consumă întotdeauna singur la masă. NU se combină cu nimic – cu nici un alt fruct, și în nici un caz cu pâine sau brânză!
Pepenele iese din stomac în 10 minute până la 30 min – adică se elimină foarte repede din toate părțile tractului digestiv (”curge la vale” pur și simplu) – iar orice alt aliment, chiar și un alt fruct, au nevoie de a petrece mai mult timp în stomac, pentru digestie. De aceea, orice combinați cu pepenele îl va ține în stomac prea mult timp, va fermenta și vor apărea simptome neplăcute (tip amețeală, confuzie mentală sau chiar dureri).
Nu mâncați pepenele ca și desert, mai ales dacă ați mâncat alimente tip proteine sau grâne (orez, pâine, mămăligă, biscuiți etc).
Pepenele se mănâncă totdeauna pe stomacul gol, ca atare.
Așa se digeră cel mai bine, mai ușor și nu creează nici un fel de disconfort.

Puteți da pepene pentru consum inclusiv sugarilor de la 4-5 luni în sus – pasat la început și apoi mici bucățele ca atare, pentru copiii de peste 6 luni. Cei mici adoră fructele dulci și vor mânca cu mult drag pepenii. La copiii mai mari – puteți face ”mese” de pepeni ca la adulți. După 1 an – puteți folosi pepenele pentru o masă – în special în cursul dimineții.

Pepenii sunt simbolul abundenței naturii – a dăruirii fără limite. Un singur fruct ajunge pentru o familiei întreagă, iar semințele unui singur fruct pot fi folosite pentru a însămânța un teren întreg, în anul următor. O multiplicare incredibilă, cum numai Natura știe să proiecteze (ființele umane încă n-au inventat acest tip de abundență – pentru ele tot ”truda și transpirația” rămân soluția la lipsuri!).

Pentru cei aflați în procesul de detoxifiere – perioada pepenilor este un dar al Naturii și un imbold de a ”săpa” mai adânc în straturile de acidoză din organism. Pentru unii, este ocazia deblocării rinichilor, este șansa de a vedea reziduu în urină. Alții încă mai au de lucru până în acest punct, care semnifică o deblocare a filtrării renale și o posibilitate de accelerare a procesului de detoxifiere.
Indiferent unde vă aflați în proces, continuați-l. Nu vă lăsați opriți nici de gânduri, nici de ”pofte”, nici de ”miile de ispite” și nici de presiunea socială – care întotdeauna ”știe mai bine”.
Este vremea Libertății interioare.
Este vremea ca fiecare dintre noi, cu ajutorul instrumentelor mamei Natura – să ne regăsim propria sănătate a corpului fizic și drumul spiritual către Unitatea cu Divinul.
Cele două merg mână în mână.
Pe măsură ce ne trezim din acidoza fizică – începem să vedem și partea spirituală a vieții. Ne reconectăm la vibrația Vie a Naturii din jurul nostru.

Fiecare masă cu pepene devine o meditație despre cât de ușor și simplu putem trăi doar cu darurile Naturii – de cât de recunoscător se simte corpul și energia care îl locuiește cu acest combustibil simplu (un fruct și atât – la o masă).

Cu fiecare pepene consumat reintrăm în fluxul Naturii, care înseamnă dăruire și scurgere continuă.
Oamenii caută ”siguranța” și ”stabilitatea” familiarului și protecția cunoscutului.
Și de cele mai multe ori – dau peste plictiseala rutinelor – până la finalul vieții.
Viața este dinamică, este mișcare, este scurgere continuă, este schimbare, căutare, aventură, explorare și descoperire.
Pe planeta noastră, apa simbolizează viață – curge continuu – iar blocajele le rezolvă în cele mai ingenioase moduri (sparge și piatra, dacă trebuie!).

Fructele zemoase (alături de legumele zemoase) reprezintă alimentele ideale de rehidratare și îndepărtare a blocajelor induse de acidoza corpului.
Iar dietele tip monofruct (cu pepene) – reprezintă cea mai plăcută modalitate de ”postire” sau ”detoxifiere” pe care Natura ne-o pune la dispoziție în cel mai ”acid” anotimp al anului – vara!

Răcoriți-vă cu pepeni, căutați ”uriașii” roșii cu miez dulce – și împărțiți-i cu familia și cei dragi!
Vă doresc o vară cu zâmbete largi pe fețe și felii de pepene îmbietoare pe mese!

Sursă:  centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii