Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro SĂPTĂMÂNA ”LUMINII”

ro

25 Jun, 2016 18:03 2327 Marime text



Sper că v-ați simțit bine în săptămâna ”creativității culinare” și ați încercat câteva dintre sugestiile prezentate.
Și mulți dintre voi aveți și ”evaluări” interesante ale modului în care v-ați simțit!

Cei care ați fost mai mult pe dieta crudă și ați încercat ”bunătățile” din cartofi – ați simțit ceața mentală și energia joasă a ”împământării”, de la cartofi. Asta a fost și ideea generală, de ÎMPĂMÂNTARE, de ”ancorare”, de domolire un pic a ”ritmului” detoxifierii.
Pentru cei care încearcă să renunțe la gluten – sper că varianta ”cartofi” a fost una MULT MAI PLĂCUTĂ și mai eficientă, la nivelul general al energiei.
Ați descoperit deja că mâncatul cartofilor prăjiți nu scade energia atât de mult cât consumul unei felii de pâine (sau orice altă porție de făinos), fie ea și ”integrală”!
Poate ați fost dintre cei care nu au putut pune gura pe cartofi – pentru că deja erați familiarizați cu energia acestora. Este în regulă și așa!
Este important să aveți aceste experiențe DIRECT cu propriul corp – și să nu fie doar cuvinte (de la mine sau de la oricine).

ÎNVĂȚĂM DIN EXPERIENȚELE DIRECTE, NU DIN TEORIE.

Este important să prindem ”in joc” toate părțile noastre – corp, suflet și minte – pentru ca experiențele să fie TOTALE.
Și este important ca întregul proces să aibă loc CONȘTIENT și REPETAT.
Doar așa ÎNVĂȚĂM DIN PROPRIILE GREȘELI și găsim puterea să le depășim.

V-am sugerat ÎMPĂMÂNTAREA întrucât urmează o săptămână FULMINANTĂ.
LUMINA va fi alături de noi pe Pământ – cu ocazia SOLSTIȚIULUI DE VARĂ – cea mai lungă zi a anului.
MAXIM DE RAZE SOLARE CARE AJUNG PE PĂMÂNT, în zona noastră de glob!
Și pentru ca soarele să nu vină singur alături de noi, anul acesta s-a gândit să aducă și o lună plină în apropiere.
Așadar, în aceeași perioadă – avem și MAXIM DE RAZE DE LUNĂ ce vor ajunge pe PĂMÂNT!
Luni, pe 20 iunie – vom avea faza maximă a Lunii Pline.
Și Marți pe 21 iunie – vom avea faza maximă a Soarelui – cu ocazia Solstițiului de vară – începutul ”astronomic” al verii!

Așadar – cu atâtea ”energii cosmice” venind în cantitate maximă pe Pământ – corpurile noastre – emoțiile noastre și gândurile noastre – vor avea tendința SĂ ZBOARĂ – să EXPANSIONEZE – SĂ EXPLODEZE!

Nu vă speriați de toate stările emoționale prin care treceți (veți trece) în această perioadă!


Unii deja au început să simtă bine aceste ENERGII EXPLOZIVE din cursul săptămânii care a trecut!
FRICI – ANXIETATE – NELINIȘTE sau IRITABILITATEFURIE și AGRESIVITATE – sau NEÎNCREDEREPLÂNS și TÂNGUIRE – și multe altele!
Toate emoțiile negative s-au ”simțit” ÎN DOZĂ MARE!

Dar și energiile JOCULUI, BUCURIEI, ENTUZIASMULUI și SPERANȚEI au fost la ”cote” la fel de exagerate.
Prinși de ENTUZIASM, am aflat că foarte mulți dintre elevii Școlii Sănătate 5D și pacienții mei au EXAGERAT cu toate măsurile luate!
Toată lumea s-a dus pe DOZE MAXIME!

Doză maximă de lăcomie – la consum CIREȘE și/sau CĂPȘUNI și/sau FRUCTE DE PĂDURE!
Ați aflat cu toții (prin propriile suferințe) puterea detoxifiantă a acestor FRUCTE SEMI-ACIDE – asemănătoare cu cea a citricelor. Doar că toate fructele noastre sunt PROASPETE, pline de enzime, iar dacă le aveți și în grădină, organice și nestropite – sunt și pline de nutrienți și viață.
Așa încât – DOZELE MARI DE FRUCTE SEMI-ACIDE ”stârnesc” eliminările de toxine stagnante în sistemul limfatic / sau alte țesuturi ale corpului.
Aceste fructe conțin substanțe cu structură tip antociani sau terpene, substanțe cu o chimie asemănătoare detergenților pe care îi folosim noi să îndepărtăm grăsimile de pe farfurii sau vasele din bucătărie.
Când sunt introduse în sistemul nostru – fructele au exact efectul acestor ”detergenți”: înmoaie toate depozitele de mucus lipicios și aderent, de pe pereții intestinelor, stomacului sau din limfatice (inclusiv organele limfatice, precum ganglionii, splina și ficat). Odată ”înmuiate”, corpul poate elimina mai ușor toate toxinele din corp.
Așa încât – să te ții ”eliminări” – mai ales după MEGA-DOZELE de cireșe / căpșuni / fructe de pădure: erupții pe piele – ochi roșii și umflați, cu secreții și lăcrimare – mucus și eliminări tip strănuturi pe nas, tuse și expectorație, vărsături și/sau diaree, bolboroseli intestinale și gaze+++, dureri de rinichi și usturimi la urinare (sau usturimi ”pe toate găurile” de eliminare din partea de jos a corpului!), dureri în tot corpul și stare generală FOARTE PROASTĂ!

Medicii pun uneori etichete înfricoșătoare acestor eliminări: ”alergii”, ”erupții atopice”, ”diaree” sau ”indigestie / toxi-infecție alimentară, infecții urinare etc”.
Realmente sunt doar eliminări de toxine reziduale (toxine lipicioase, grăsoase, mucus compactat, adunat în ani de viață). Și sunt clar provocate de excesul de fructe semi-acide.

La mulți oameni – a fost și o DOZĂ MAXIMĂ de detoxifiere (am avut persoane care au ținut post negru, post cu apă sau post cu suc – dar perioade PREA lungi de timp). Și desigur – corpul a ”făcut scandal”.
Corpul nostru SE CHINUIE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ.
Se chinuie să găsească cele mai bune soluții să nu ne auto-intoxicăm (muncește ani de zile să pună toxinele prin fel și fel de locuri din corp, exact cum punem noi lucrurile pe care nu le mai dorim prin cotloane îndepărtate și întunecate din debara sau pivniță).
Și noi venim BRUSC și pe nepregătite – și-i stârnim toate mizeriile pe care el se chinuie să le depoziteze care pe unde poate?
Cum să nu se supere?

DOZA MAXIMĂ de fructe, DOZA MAXIMĂ de detoxifiere – alături de DOZA MAXIMĂ DE EFORTURI FIZICE (ca un făcut, toți cei aflați pe detoxifiere – se apucă ”brusc” de ”mișcare” – dar o fac cu toții FORȚAT, la DOZĂ MAXIMĂ – cu alergare, lucru intensiv la sală, bicicletă zeci de km sau direct triatlon!) reprezintă STRESURI – STRESURI – STRESURI – pentru bietul nostru corp – deja stresat de toate alegerile proaste ale vieții.
Sau mersul în ”concedii – capcane” – cu umblat prin zeci de locuri, oboseală, nedormit suficient (greu te odihnești în paturi străine, dacă nu ai timp să te acomodezi!), stat în picioare, în aer condiționat sau prea mult pe scaun (autobuz, tren, avion) și mâncat+++ enorm și de toate, amestecate! Aceste concedii sunt STRESURI ATÂT DE MARI pentru suprarenale și rinichi, încât pot să decompenseze puternic un corp care abia se chinuie să-și țină un echilibru instabil.
Iar pentru cei aflați în detoxifiere- care își re-capătă un pic de puteri – și apoi le pierd ineficient în concedii sau prin eforturi fizice ne-înțelept realizate – STRESUL poate afecta chiar partea emoțională a procesului: ”EU FAC TOTUL ”CA LA CARTE”!, DE CE MĂ SIMT MAI RĂU, în loc să mă simt mai bine?”

Una dintre capcanele mari ale DETOXIFIERII este EXAGERAREA – DOZA PREA MARE. DIN TOATE. INCLUSIV ”DIN TIMP” (prea mult, prea devreme, prea repede).

Dupe ce mănânc doar prăjituri și ”cărneturi” – în vacanța all-inclusive – vin acasă și beau doar sucuri 5-7 zile – ca să mă ”detoxific” (că tot este ”la modă”).
STRES când mănânc ”prostii”
STRES când ”detoxific”.
Corpul va protesta – și sigur vă veți simți prost.

Și cine este cel mai supărat? EGO-ul cel semeț – care așteaptă soluții tip ”apăs pe buton, se aprinde lumina!”

BIOLOGIA NU FUNCȚIONEAZĂ CU ”SCURTĂTURI” și nici cu ”SOLUȚII INSTANT”!
BIOLOGIA și corpul fizic – nu acceptă soluții de ”3 în 1”.
BIOLOGIA noastră, de ființe umane – respectă LEGILE NATURII – iar FORȚAJUL – și EXCESELE NU FAC PARTE DINTRE ELE.
Corpul face față forțajelor – pentru că are mecanisme de compensare și supraviețuire. Dar își epuizează rezervele FUNDAMENTALE! Cele care îi asigură DURATA DE VIAȚĂ.

Corpul nostru IUBEȘTE ECHILIBRUL.
Natura din jurul nostru ESTE ECHILIBRU.
Dozele pentru orice sunt mereu MEDII.
Excesele se compensează întotdeauna (doar când intervin oamenii – se mai schimbă echilibrul Naturii – dar și atunci, doar temporar!)

Vă propun ca întreaga săptămână a Solstițiului și Lunii pline să urmărim DOZAJUL ”de mijloc”.
NICI PREA MULT, NICI PREA PUȚIN.

Exersați ”dozajul de mijloc” la toate mesele. Opriți-vă cum vă simțiți plini, sătui – NU MÂNCAȚI ”PESTE” – nici mâncare, nici fructe, nici prăjituri – indiferent cât de mult v-ar place ceva. OPRIȚI-VĂ la prima, cel mult a doua ”râgâială” (semnalul de ”gata” al stomacului!).

Exersați ”dozajul de mijloc” la activitățile zilei. Nu faceți ”peste”, să vă luați din orele de somn, din orele de masă sau din cele de relaxare. Când simțiți că ”nu mai puteți” – opriți-vă!

Exersați ”dozajul de mijloc” în toate întâlnirile și interacțiunile umane: când simțiți că este ”prea mult”, scuzați-vă și întrerupeți interacțiunea (mersul la toaletă este cea mai bună scuză, pentru o pauză, în orice situație! – consumați lichide și creeați nevoia de a merge la toaletă mai des, în timpul zilei!).

Exersați ”dozajul de mijloc” cu privire la exercițiile fizice (nici prea mult, nici prea puțin) sau orice fel de activități mai intensive, mai ales în planul fizic.

Exersați continuu ”dozajul de mijloc” – fiind conștienți când faceți ”peste”!

Sărbătoriți Solstițiul de vară și Luna plină – MAXIMA LUMINĂ care vine pe Pământ în aceste zile – prin propria celebrare!

CE AȚI FACE FIECARE DINTRE VOI – DACĂ AȚI ȘTII CĂ PE PĂMÂNT EXISTĂ O ZI ÎN CARE LUMINA ESTE MAI PUTERNICĂ DECÂT ÎNTUNERICUL – ȘI CĂ ÎN ACEA ZI – ORICE DORINȚE SE POT ÎMPLINI CÂND SUNT CLAR EXPRIMATE?

Cum ați putea folosi o energie atât de puternică?
Ce simțiți nevoia să faceți cu ea?

O singură zi pe an – avem această ocazie – de a ne ”scălda” în MAXIMUM DE ÎNSORIRE – MAXIMUM DE LUMINĂ – MAXIMUM DE IUBIRE DIVINĂ!
Ce-ați dori să faceți cu acest DAR?

UNIVERSUL NE TRIMITE DOZA MAXIMĂ A IUBIRII SALE!
Cum o integrăm în programul nostru de ”echilibrare” a dozajului în toate?
(mai ales că am experimentat cu toții până acum ”forțajele” și ”maximele” noastre dezechilibrate!).

Las în seama IMAGINAȚIEI TUTUROR – să dezvolte modalități de a petrece ziua de MARȚI – a SOLSTIȚIULUI!

Întrebați-vă copiii – ei vă vor sugera cele mai bune răspunsuri!
Întrebați-i ce ar face dacă ar ști că există o zi în care tot Universul și Soarele noastru trimite continuu LUMINĂ ȘI IUBIRE pe pământ, pentru a ”încărca” bateriile interioare ale tuturor oamenilor.

CUM AM PUTEA FOLOSI ACEST DAR DE LUMINĂ ȘI IUBIRE?

Cum ne pregătim și cum sărbătorim?

Apoi întreaga săptămână permiteți-i Energiei Echilibrului să preia ENERGIA MAXIMĂ DE LUMINĂ și să o distribuie în cel mai bun mod în întreaga voastră viață.

Vă doresc o altă săptămână CREATIVĂ – doar că acum numai în planul ENERGIEI LUMINII.

Continuați folosirea fructelor minunate de sezon (”bateriile de lumină” ale Naturii – ce ajung ÎN INTERIORUL corpului nostru).
Consumați fructe ”ÎN DOZĂ DE ECHILIBRU” și observați-vă continuu reacția corpului.
Permiteți-i acestuia să vă ghideze de-a lungul întregului proces!

Și PERMITEȚI-I LUMINII SĂ VĂ AJUTE ÎN TOT CEEA CE AVEȚI NEVOIE SĂ CLARIFICAȚI, SĂ VEDEȚI MAI BINE ȘI SĂ ECHILIBRAȚI ÎN PROPRIA VIAȚĂ!
Fie ca Săptămâna LUMINII să vă dezvăluie cât mai clar drumul pe care aveți nevoie să mergeți, pentru a vă vindeca viața!

Cu iubire, tuturor,
Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-luminii/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii