Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Fructul pasiunii, un cocktail de vitamine benefice corpului uman

ro

26 Oct, 2021 00:00 2796 Marime text

 
 
  •  Acest fruct este foarte bogat în vitamin C (36%), vitamine B riboflavina (11%) și niacin (10%), fier (12%) și fosfor (10%), plus fibre. 
Passiflora edulis – este o viță din familia Passiflorelor – nativă din Brazilia, Paraguay și nordul Argentinei.
 
Este cultivată comercial în zonele tropicale și subtropicat pentru fructele sale dulci-acrișoare, pline de semințe comestibile și la ora actuală este crescută în multe țări din America de Sud și Centrală, din Africa, Asia de Sud-est, Vietnam, Israel, Australia, Corea, Hawaii și Statele Unite.
 
Fructul pasiune se cheamă ”o pepo” – adică o sferă plină de semințe, înconjurate de o pulpă translucentă dulce-acrișoară. Se consumă ca atare, sau sub formă de sucuri (de multe ori – sucul fructului pasiunii este folosit pentru accentuarea gustului altor sucuri).
 
Floarea Pasiunii – este numele unui gen de plante din America de sud – care au niște flori tipice și speciale.
 
Floarea pasiunii este floarea națională a statului Paraguay.
 
Există multe varietăți de ”fructul pasiunii” – cu exteriorul galben, portocaliu, roșiatic, de diferite mărimi și cu arome diferite și chiar substanțe active diferite (varietățile cu coajă galbenă conținând prunasin și glocozide cianogenice, atât în coajă, cât și în suc). Multe varietăți de fructul pasiunii conțin polifenoli.
 
Acest fruct este foarte bogat în vitamin C (36%), vitamine B riboflavina (11%) și niacin (10%), fier (12%) și fosfor (10%), plus fibre.
Așa cum spuneam, sunt foarte multe varietăți locale – diferite în America de Suds au în Asia – atât ca mărime, cât și ca aroma.
 
GRANADILLAS – este o variatate de Maracuja din America de sud, pe care noi am descoperit-o în Peru – și ne-am îndrăgostit de ea, de la prima degustare.
 
Gustul este dulceag acrișor, și efectul general răcoritor și tip stare de bine.
Am găsit Granadillas bun la MegaImage și la Carrefour – și ne-am delectat cu savoarea dulce acrișoară într-o seară ploioasă de octombrie.
  
Sursa text: www.centrulnatura.ro

Sursa foto: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii