Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro De ce ingrediente avem nevoie pentru a pregăti o salată de fructe kaki

ro

14 Sep, 2021 00:00 2792 Marime text

 
 
  •  Fructul Kaki poate fi consumat proaspăt, uscat, crud sau gătit.
  • Textura exceptional de moale a acestui fruct atunci când este copt duce la necesitatea folosirii unei linguri pentru a putea fi mâncat. 
Fructele Kaki (sau curmalele japoneze) sunt fructele comestibile ale unei varietăţi de specii de copaci ce aparţin grupului Diospyros. Fructul kaki asiatic este cea mai cultivată specie şi poartă denumirea de Diospyros Kaki.
 
Când este copt, fructul Kaki se întâlneşte într-o gamă de culori ce variază între galben-portocaliu deschis şi roşu-portocaliu închis.
 
Cum probabil aţi remarcat deja, acest fruct nu excelează din punctul de vedere al mărimii. Cel mai mic pe care il puteţi găsii are un diametru de un centimetru şi jumătate, iar cel mai mare pe care puteţi spera să îl găsiţi are un diametru de maximum nouă centrimetrii. Fructul kaki se găseşte în trei forme: formă sferică, formă de ghindă şi formă de dovleac.
 
Fructul matur are un conţinut ridicat de glucoză. Din nefericire, nu se poate spune acelaşi lucru despre conţinutul său de proteine, deoarece tinde sa fie destul de scăzut.
 
Fructul Kaki poate fi consumat proaspăt, uscat, crud sau gătit. Textura exceptional de moale a acestui fruct atunci când este copt duce la necesitatea folosirii unei linguri pentru a putea fi mâncat.
 
În Japonia, Koreea şi China, fructele kaki sunt preparate cu ajutorul unei tehnici tradiţionale de uscare. Acestea sunt ţinute afară pentru o perioadă de două pâna la trei săptămâni, urmănd ca mai apoi să fie tratate termic. Dupa ce acest proces este încheiat, fructele sunt trimise în magazine.
 
Koreeni folosesc fructe kaki uscate pentru a creea un punch tradiţional, numit “sujeonggwa”. Din fructele fermentate se face un tip de oţet care poartă numele de “gamisikcho”. În unele zone ale Koreei, frunzele uscate ale fructului kaki sunt folosite pentru ceai.
 
Salată de fructe kaki – Reţetă

Ingrediente:
  • 3 fructe kaki coapte
  • 1 lăptucă
  • 50g brânză
  • 2 portocale
  • ½ grapefruit
  • Ulei de măsline 
Mod de preparare:
 
Se spală fructele kaki.
 
Se îndepărtează părţile necomestibile. Se taie fructele şi se scot seminţele.Se taie fructele kaki în bucăţi mărunte. Se decojeşte portocala şi se taie pulpa în felii subţiri.
 
Se decojeşte grapefruitul. Se taie jumătate din el în felii subţiri.Se spală şi se taie lăptuca.
 
Se pune lăptuca pe fundul farfuriei. Se asează pe ea feliile de portcală si grapefruit. Se taie brânza în bucăţele şi se distribuie peste salată.
 
Se adaugă ulei de măsline.
 
Se serveşte drept aperitiv.
 
 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii