Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Cum pregătim smoothie de afine. De ce ingrediente avem nevoie

ro

30 Jul, 2021 00:00 2784 Marime text

 
 
  • Pentru cei care au hotărât să adopte un stil de viață raw-vegan, se știe că smoothie-urile sunt o parte importantă a alimentației. 
  • Puteți să preparați foarte multe lucruri cu afine care în același timp sa fie și sănătoase, și gustoase. 
Afinul (lat. Vaccinium myrtillus) reprezintă un arbust stufos și rămuros care face parte din familia Ericaceae.El poate fi întâlnit în diferite regiuni ale lumii, printre care Europa,vestul Statelor Unite și al Canadei, nordul Asiei, Groelanda. Fructul rezultat din acest arbust se numește afin, o bacă albastru-închis ce produce un suc violet dulce-acrișor, foarte plăcut la gust. Arbustul crește în zonele alpine,în special pe versanții umbriți și umezi,pâna la înălțimi de 2500 de metri.
 
Poate că este un fruct foarte mic, dar istoria lui este vastă, făcându-și prima dată apariția pe Pământ cam acum 13,000 de ani. Afinele sunt originare din America de Nord, iar primii exploratori le-au observat de-a lungul expedițiilor lor. În anul 1615, Samuel de Champlain i-a văzut pe amerindienii ce locuiau in zona lacului Huron cum recoltau afine sălbatice. Nativii americani consumau fructul în forma lui proaspătă sau le uscau pentru a le putea folosi și în timpul iernii la diferite preparate.
 
De multe ori, ei făceau o mâncare numită pemmican care era produsă prin amestecarea boabelor cu pește uscat sau alte feluri de carne uscată.
 
Din pasta rezultată, se preparau niște turte care erau lasate să se usuce la soare și care asigurau aportul de proteine și vitamine pe timp de iarnă. Un alt preparat pe bază de afine al amerindienilor era sautauthig, o bundincă din fructe uscate batute și amestecate cu apă, porumb, miere. În timpul unei expediții, cercetatorii Lewis și Clark au fost serviți de către nativi cu un fel din carne uscată și afumată, împănată cu afine.

Atunci când englezii au sosit în Lumea Nouă, ei au încercat să implemeteze metode de agricultură specifice zonei din care veneau. Pentru că nu s-au potrivit plantelor care cresteau in America, aceast lucru s-a dovedit dezastruos. Coloniștii aproape că au cazut pradă unei foamete până când indienii i-au învățat despre plantele specifice care creșteau în acele locuri. Pe lânga faptul ca au fost instruiți de indienii Wampanaog cum să cultive porumb, acesția le-au aratat cum să recolteze afine și să le usuce pentru perioada iernii.
 
Smoothie de afine
 
Puteți să preparați foarte multe lucruri cu afine care în același timp sa fie și sănătoase, și gustoase. Pentru cei care au hotărât să adopte un stil de viață raw-vegan, se știe că smoothie-urile sunt o parte importantă a alimentației, așa că am decis să vin cu rețetă pentru un shake de afine. În primul rând, aveți nevoie de:
  • cană de lapte de migdale, de cashew, de macadamia sau de soia
  • cană de suc proaspăt de mere sau portocale
  • doua banane organice
  • cană sau două de afine proaspete sau înghețate
  • un pumn de migdale crude și unul de nuci crude
  • linguriță de semințe de in 
Toate ingredientele se toarnă în blender și se amestecă până când prinde o consistență cremoasă. Dacă preferați o consistență mai puțin groasă, puteți adauga mai mult lichid la shake. Din toate ingredientele obtineți câte 2 smoothie-uri.
 
 
Sursa text: www.centrulnatura.r
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii