Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Săptămâna colaborării

ro

10 May, 2016 09:01 2258 Marime text



(sau săptămâna MIERII de albine)

Am avut o săptămână intensă, prilejuită de Luna Nouă de vineri și de o Natură cu ploaie, vânt, variații de temperatură, de la soare intens dimineața și posibilitatea de a face plajă, pe malul mării, la vânt și nevoia de a deschide centrala de la casă, către seară.

Aceste variații mari de temperatură, umiditate și presiune atmosferică ne-au afectat intens corpul fizic – silindu-l să se adapteze și să reacționeze.

Mulți am descoperit cât de BLOCAT (cu mucus) și de în ACIDOZĂ este propriul nostru corp fizic.

Dacă ați fost printre cei care ați suferit DURERI INTENSE DE CAP, cu presiune uriașă, atât în zona cefei (a cerebelului), cât și în zona creștetului sau a frunții, însoțite sau nu de amețeli și dezechilibre (dacă mucusul apasă pe cerebel sau pe alți centrii din creier) – sau de DURERI DE SPATE (cervicale, între omoplați sau lombare) cu sau fără DURERI DE ARTICULAȚII (de umeri, de șolduri, de genunchi sau alte articulații) – atunci ați aflat cu siguranță CÂT SUNTEȚI DE BLOCAT în planul fizic și cât de prost vă funcționează sistemul limfatic.

Mulți ați descoperit ce STARE DE SOMNOLENȚĂ imensă (câtă oboseală) este acumulată în corpul vostru fizic. Nevoia de odihnă a fost mare în săptămâna care a trecut. Sau dimpotrivă, unii ați petrecut nopți albe, incapabili să adormiți, cu o stare internă de agitație, poate și palpitații, cu multe frici și multe griji izvorând continuu din mintea necurățată de mucusul acid.

Am avut multe provocări întreaga săptămână și s-a creat MULT STRES!

Și mai ales, ne-am simțit SINGURI și IZOLAȚI, fiecare în lupta noastră personală cu propriile slăbiciuni, cu propria acidoză și parcă fără sprijin și ajutor din partea celor apropiați sau celor din jurul nostru.

De fapt – EGO-ul nostru este cel care ne ține izolați.

EGO-ul nostru – MINTEA NOASTRĂ social programată să ”aibă soluții” pentru tot și toate, să spună, ca la 2-3 ani ”POT EU”, ”FAC EU”!

Toată săptămâna trecută, de câte ori am încercat să spun ”fac eu” sau ”pot eu” – m-am trezit într-o stare de epuizare greu de dus și cu o senzație de neputință aproape imposibil de acceptat.

Și de câte ori AM CERUT AJUTORUL DIVINULUI și i-am permis să se exprime în viața mea – S-AU ÎNTÂMPLAT MINUNI!

Misticul modern Matt Kahn propune în ultima lui transmisiune o ”formulă” interesantă pentru exersarea zilnică, în săptămânile care urmează

În fiecare dimineață, la trezire, spunem:

INVOC LUMINA UNIVERSULUI SĂ SE EXPRIME PRIN MINE, PENTRU A MANIFESTA CEA MAI ÎNALTĂ REALITATE, PENTRU BINELE TUTUROR, CARE SUNT EU ACUM, ȘI AȘA SĂ FIE.

Iar seara, la culcare, spunem din nou:

MULȚUMESC  ȘI SUNT RECUNOSCĂTOR PENTRU CĂ LUMINA UNIVERSULUI S-A EXPRIMAT PRIN MINE ȘI AM MANIFESTAT CEA MAI ÎNALTĂ REALITATE, PENTRU BINELE TUTUROR, CARE SUNT EU ACUM, ȘI AȘA SĂ FIE.

Iar în timpul zilei, de câte ori suntem într-o situație în care nu știm ce să facem – SĂ VORBIM CU UNIVERSUL – CU VOCE TARE și să spunem:

NU ȘTIU CE SĂ FAC ÎN SITUAȚIA ASTA. INVOC LUMINA UNIVERSULUI, SĂ SE EXPRIME PRIN MINE PENTRU A MANIFESTA CEA MAI ÎNALTĂ REALITATE, PENTRU BINELE TUTUROR, CARE SUNT EU ACUM, ȘI AȘA SĂ FIE.

Sau – NU ȘTIU CE DECIZIE SĂ IAU așa că INVOC LUMINA UNIVERSULUI……

Sau – NU ȘTIU CUM POT SĂ SUPORT SITUAȚIA ASTA (persoana asta, grupul acesta de oameni, locul acesta etc etc) așa că INVOC LUMINA UNIVERSULUI, SĂ SE EXPRIME PRIN MINE, PENTRU A MANIFESTA CEA MAI ÎNALTĂ REALITATE, PENTRU BINELE TUTUROR, CARE SUNT EU ACUM și AȘA SĂ FIE.

Cu alte cuvinte – vă mutați centrarea de pe VOINȚA EGO-ului (FAC EU, POT EU) – pe VOINȚA UNIVERSULUI (a DIVINULUI) – (”facă-se voia TA!) și-i permiteți Universului să preia conducerea.

Vă dați EGO-ul la o parte și lăsați Universul să se manifeste.

VĂ ACORDAȚI LA VOINȚA DIVINĂ.

Este o altă modalitate de ”a vă acorda” FLUXULUI DE ENERGIE, de care discutam în alte articole.

Lăsați LUMEA să vă poarte – nu încercați să o faceți singuri.

(ați tot încercat până acum, v-ați epuizat și TOT NU MERGE!).

ACCEPTAȚI COLABORAREA ȘI PARTENERIATUL CU DIVINUL.

Și descoperiți cum MUNCA ÎN ECHIPĂ – COLABORAREA – ACCEPTAREA COLABORĂRII – duce la vindecarea separării – la dispariția senzației de izolare – și mai ales la DISPARIȚIA STRESULUI!

De câte ori apare STRESUL în viața voastră – este UN SEMN DE ”dezaliniere” și ”dezacordare” de la VOINȚA DIVINĂ.

Vă propun ca întreaga săptămână să urmăriți când apar momentele de tensiune, de încordare sau de stres.

ȘI în acele momente să vă spuneți STOP – m-am DEZALINIAT – și să vă reamintiți INVOCAȚIA SĂPTĂMÂNII:

INVOC LUMINA UNIVERSULUI SĂ SE EXPRIME PRIN MINE PENTRU A MANIFESTA CEA MAI ÎNALTĂ REALITATE, PENTRU BINELE TUTUROR, CARE SUNT EU ACUM, ȘI AȘA SĂ FIE.

Inspirați adânc, expirați adânc și permiteți-i Universului să vă transforme viața într-un parcurs miraculos.

ROSTIȚI CUVINTELE.

Este scris în Cartea Sfântă: ȘI LA ÎNCEPUT A FOST CUVÂNTUL!

Cuvintele AU PUTERE! FOLOSIȚI-LE!

Dați-vă EGO-ul la o parte. Spuneți-i blând EGO-ule ÎȚI RESPECT PUTEREA – dar INVOC LUMINA UNIVERSULUI SĂ SE EXPRIME PRIN MINE…..

Să ducem jocul săptămânii trecute la un nivel mai profund – la următoarea etapă de aplicare practică.

LA PARTENERIATUL CU FORȚELE UNIVERSULUI.

LA COLABORAREA CU TOT CEEA CE ESTE.

Prin colaborare – orice MIRACOL se poate realiza cu multă ușurință.

Pe Grupul de lucru al Școlii Sănătate 5D a fost o discuție despre acidoza produsă de diferite alimente în organism.

Și a fost o întrebare cu privire la mierea de albine.

Mierea este un aliment miraculos al albinelor – ce reprezintă un grup de entități magice. Oamenii le înțeleg prea puțin – le tratează ca pe niște ”vaci” producătoare de ”bunătăți” și se comportă cu ele de multe ori abuziv și crud.

Albinele există pe pământ să ne învețe puterea colaborării.

Albinele trăiesc într-o societate bazată pe LUCRUL ÎN ECHIPĂ.

Nicio albină nu supraviețuiește de una singură. Ele au nevoie să trăiască într-un grup imens, în care îndeplinesc (la perfecțiune) un anumit rol bine definit.

Coordonarea centrală a întregului efort de planificare a supraviețuirii aparține REGINEI – și prin comunicarea invizibilă între albine se asigură că fiecare primește exact informațiile de care are nevoie pentru a-și îndeplini clar rolul desemnat.

Iar produsul efortului de colaborare al albinelor este MIEREA – ”AURUL” alimentelor din Natură.

Mierea de albine este un produs mult râvnit de alte animale, inclusiv de om.

Dar SĂ NU UITAȚI CĂ ESTE UN PRODUS DEDICAT ALBINELOR – care au un corp mic și folosesc ENORM DE MULTĂ ENERGIE pentru activitățile lor.

Așa încât, mierea de albine este făcută să aducă MULTĂ ENERGIE – să aducă substanțe care intensifică arderile în organism.

Este AUR curat – dar necesită MODERAȚIE în consum și ATENȚIE la reacții!

Orice combustibil care intensifică focul într-o sobă sau un motor, lasă și foarte multă cenușă și reziduuri în urma lui.

AȘADAR – ATENȚIE MULTĂ LA CONSUMUL DE MIERE.

DA! ESTE UN ALIMENT MINUNAT!

DAR VĂ RUGĂM SĂ AVEȚI MODERAȚIE ÎN CONSUM.

Vă redau mica prezentară oferită de Irina, o elevă a Școlii Sănătate 5D (și-i mulțumesc enorm pentru intervenție) care a studiat mierea de albine la nivel ”profesionist”!

Ea spune mai multe decât aș putea eu exprima și colecta din cărțile disponibile, pentru că a studiat în mod deosebit mierea de albine, atât cu ajutorul minții raționale, cât mai ales, cu ajutorul înțelegerii inimii și a intuiției feminine.

Într-un articol despre miere, eu spuneam că mierea conține ”dizaharide”, adică molecule de glucoză și fructoză legate între ele.

Irina, care știe mult mai bine, pentru că a studiat, comentează:

MIEREA NU ESTE O DIZAHARIDĂ. Din analizele mele de laborator (folosind ca tehnică ultramodernă cromatografia) pe 200 eșantioane de miere (diferite tipuri de uni, polifloră și de mană din România), mierea conține cu preponderență, în fcț de sortiment, de la 60% (cea de salcâm) la 90% (cea de rapiță) MONOZAHARIDE: este vorba, într-adevăr despre glucoză și separat fructoză. Atenție, nu legate! Există în unele sortimente și ZAHAROZĂ (care este un DIZAHARID natural și care este format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză), dar procentul e f mic: între 0.5 și MAXIM 3. În cazul în care este depășit procentul menționat e semn clar de falsificare a mierii ori prin adaos de zahăr invertit în miere, ori apicultorul a FURAT mierea albinelor, iar pe timp de iarnă le-a hrănit cu zahăr.

Pe lângă astea, mierea mai conține și alte POLIZAHARIDE, precum: maltoza, trehaloza, melezitoza etc. dar în procente mici.

Acum, la întrebarea ta Paul, de ce este mierea acidă, răspund simplu și cu smerenie că nu dețin și nu voi deține niciodată adevărul suprem:

  1. Însuși pH-ul mierii ne spune că e un aliment ACID (are pH între 4-6)
  2. conține acizi organici: acid acetic, acid LACTIC, citric, formic, oxalic, gluconic și lista continuă
  3. conține FERMENȚI (și cu asta am cam spus-o-cred!): invertaza, zaharaza, amilaza

Eu, una, dintotdeauna am privit MIRACULOSUL univers al albinelor și munca lor ca un Regat mare în care totul este într-o deplină ordine, armonie și organizare. Faptul că am ales și terminat doctoratul în miere de albine m-a silit să îmi cultiv smerenia, atât de înăbușită și nelăsată la suprafață în comunităție academice, în care oamenii de știință TREBUIE să aibă răspuns la orice.

Ei uite eu recunosc că după un doctorat în miere am ajuns la concluzia că acest MINUNAT produs al stupului este MAI MULT decât noi oamenii putem măsura, defini, identifica prin ORICE tehnologie ultramodernă s-o inventa. Știu clar că mierea conține substanțe încă nedescoperite. Am observat măsurabil că mierea este un aliment VIU care își schimbă compoziția chimică CONTINUU, chiar și după recoltarea din faguri.

Când am trăit realizarea asta, mi s-a deschis viziunea că în miere are loc un proces fermentativ lent dar continuu.

Orice ferment creează acidoză. Nu comparăm mierea cu zahărul, sarea sau altele…dar un procent mic-mic de acidoză se datorează și minunatei mieri.

Să onorăm ALBINELE și munca lor alchimică!

Mulțumim încă o dată Irinei pentru intervenția ei atât de clară.

Lucrul în grup, colaborarea care se întâmplă la Școala Sănătate 5D – punerea la un loc a multor informații și împărtășirea experiențelor oamenilor – o face să fie o platformă de creștere și evoluție extraordinară.

PRIN COLABORARE și cooperare învățăm, aplicăm și evoluăm mult mai rapid, decât ar face-o fiecare dintre noi separat.

Așadar – vă propun pentru săptămâna care începe  – tema COLABORĂRII – COOPERĂRII – în primul rând cu LUMINA UNIVERSULUI – CU DIVINUL din noi înșine – cu SINELE NOSTRU SUPERIOR – cu DUMNEZEU DIN INTERIORUL NOSTRU.

Și abia apoi să observăm cum și Universul din afara noastră se va ”alinia” – atunci când noi înșine vom fi PE INTERIOR – ALINIAȚI ȘI CENTRAȚI pe LUMINA UNIVERSULUI!

Să folosim MIEREA DE ALBINE ca și vehicul fizic pentru exercițiile de invocație.

Putem face o cură cu miere Manuka – care este o miere terapeutică (ce o puteți procura cel mai bine de pe Internet) – consumând câte 1-2 lingurițe pe zi și nu mai mult. Sau dacă aveți acces la o miere de calitate, produsă de un apicultor compasiv și pasionat, care-și tratează cu respect albinele și nu își bate joc de munca lor – atunci puteți să faceți ”o cură” de 1-2 lingurițe pe zi de miere de albină – și cu fiecare degustare SAVURAȚI produsul.

Când îl consumați AMINTIȚI-VĂ SĂ INVOCAȚI LUMINA UNIVERSULUI să se exprime prin voi înșivă.

LUMINA DIN FLORI – DIN ALBINE – DIN MIERE – DIN NATURA DIN JUR – intră în interiorul corpului ȘI APRINDE LUMINA PROPRIE!

ALINIAȚI-VĂ și ACORDAȚI-VĂ LUMINII UNIVERSULUI!

AURUL ALCHIMIC se obține PRIN COLABORARE!

Mierea este ”aurul”  alchimic al Naturii (Irina ne-a povestit despre puterile ”alchimice” ale albinelor) – așa că vă invit să vă acordați la energia vindecătoare a albinelor!

De câte ori simțiți stres, încordare, tensiune, frici, griji sau neputință – puteți să gustați puțină miere – și să vă ”re-aliniați!”.

SPUNEȚI – STOP! – M-am ”dezaliniat” – INVOCAȚI LUMINA UNIVERSULUI, gustați puțină miere (când și când – MODERAȚIE în toate!) și re-acordați-vă!

Este un exercițiu interesant și va ajuta atât energia corpului fizic, cât și vibrația sufletească.

Vă doresc o săptămână dinamică, vibrantă, plină de magie și de lumină.

Cu iubire, tuturor,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-colaborarii/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii