Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Săptămâna ”bilanțurilor”

ro

25 Feb, 2016 12:02 2178 Marime text



Urmează o săptămână interesantă, care începe cu luna plină de luni, 22 februarie – așadar ”în forță”.

M-am întrebat ce poate urma după atâtea săptămâni de ”oglindire”, ”observare detașată a dependențelor” și de ”împământare cu ajutorul Coniferelor“?
Oare ce urmează după ce am prins un pic de puteri (cu mineralele și energia Coniferelor) și am exersat intensiv OBSERVATORUL interior?
Urmează vreo măsură ”concretă” de acțiune?

NU ÎNCĂ. Energia perioadei este încă una de ”observare” – mai concret – de ”bilanțuri” de etapă.

Ideea acestei săptămâni mi-a fost dată de colega mea de cabinet, dr. Liliana Plăeșu, care a fost recent la întâlnirea cu foștii colegi de liceu de la Chișinău. Și mi-a trimis un material frumos, cu câteva fotografii – pe care doresc să vi le prezint în continuare.

RE uniune- RE vedere-RE descoperire

Săptamana trecută am fost la reuniunea de douazeci şi ceva ani cu colegii de liceu. Pe majoritatea nu îi văzusem de tot atâti ani… Abia aşteptam să îi întâlnesc, să vorbim de prezent, să ne amintim de trecut…Nu mai fusesem la altă reuniune, aşa că eram foarte entuziasmată.
Aveam şi nişte fluturaşi în stomac. Dacă nu va fi o atmosferă prietenoasă? Dacă voi fi dezamagită? Eram nişte copii când ne-am văzut ultima oară… Dacă va fi o masă pretenţioasă sau pompoasă, cu o grămada de mâncaruri minunate, cum se mănâncă la Chişinău (dar greu de digerat)? Sau colegii mei au devenit nişte persoane importante, cu burtă şi discuţii despre politică şi mâncare? Şi nu voi fi luată în serios cu fructele şi legumele şi homeopatia mea…

Adică îţi revin temerile şi neîncrederea de adolescent…
Am ajuns intenţionat prima la local. Să îi întâmpin pe fiecare, să citesc în ochii lor…La mesele vecine erau chefuri, un botez, lume veselă, cu burtici şi chelie, mâncând ca la nuntă…

Şi a fost minunat !!! Şi…ALTFEL. Toţi intrau mai timizi, mă vedeau, făceau ochii cât cepele şi urmau exclamaţii de încântare! Majoritatea erau subţirei, cam cum mi-i aminteam eu, TOATE discuţiile au fost DESPRE NOI, realizări, călătorii, amintiri, familie, copii, mod de viaţă. Iar discuţia despre homeopatie şi alimentaţia sănatoasă a stârnit chiar interes. Nu POLITICĂ, nu BÂRFE…Toţi erau plini de energie, s-a dansat mai mereu, s-a glumit, parcă ne despărţisem IERI.

Iar mâncarea… Nu a fost centrul socializării! A fost foarte puţină şi a mai şi ramas. Legume, fructe, aperitive cu peşte, carnea nu s-a prea mâncat. Toţi erau preocupaţi unul de celelalt, de dans, de făcut poze, de luat adrese…
Nici nu am realizat cum a trecut timpul… Cateva ore pline de ENERGIE POZITIVĂ, SĂNATATE, VOIE BUNĂ. Spre sfârşitul întâlnirii eram ca noi, parcă abia venisem… Erau mai obosiţi doar doi colegi, afacerişti, cu burtici, care mâncaseră mai mult şi mai comandaseră…

Mi-a plăcut foarte mult relatarea Lilianei și mai ales, modul în care ea a făcut aceste observații, cu claritatea și detașarea pe care dieta cu fructe și crudități le aduce în viețile tuturor.

Am realizat că ”bilanțurile” pe care le facem în viață, în mod incidental sau sistematic ne permit să realizăm DE UNDE VENIM, UNDE SUNTEM și să stabilim mai bine, UNDE DORIM SĂ AJUNGEM.

Mi-am propus, săptămâna care urmează, să re-actualizez în viața mea un procedeu numit ”RECAPITULARE” – care este doar un alt termen pentru ”bilanțuri” de viață periodice.

Dacă nu ați făcut în mod ”voluntar” până în prezent procedeul denumit ”RECAPITULARE” – este un moment bun să începeți să vă familiarizați cu el.

Căutați 2-3 momente semnificative din trecutul dv – de care să vă amintiți cât mai bine și mai detaliat (pot fi momente din copilărie, adolescență sau de oricând din viață, dar momente care au declanșat EMOȚII puternice – altfel nu le-ați fi ținut minte atât de detaliat). Pot fi momente ”plăcute” sau ”neplăcute”.

Orice care ne-a schimbat FOARTE PUTERNIC energia în acel moment.

Să stăm minute bune sau chiar 1-2 ore într-un colț liniștit al camerei – și să contemplăm, cu ochii minții – acele momente. Să ne amintim de trăire, de cuvintele rostite, de scenariul întâmplării – camera, hainele, mirosurile, culorile etc etc, dar mai ales, să ne amintim de ”impactul” întâmplării asupra propriei persoane (CE AȚI SIMȚIT în acele momente).

Și după ce am ”recapitulat” bine evenimentul – să inspirăm și să expirăm intens, de câteva ori, luând înapoi prin inspirație toată partea de inocență, de puritate, de naivitate, de bunătate sau nevinovăție ”pierdută” în acel eveniment și dând afară prin expirație – toate energiile negative preluate de la ceilalți – și care au rămas cu noi, de atunci.

Putem face acest lucru cu un eveniment mai important al vieții (pentru multă lume, este mai mult decât suficient). Cine simte că poate mai mult, poate încerca să folosească procedeul pe 2-3 alte evenimente.
Dar nu vă ”răscoliți” mai mult decât este nevoie.

Și încercați, în cursul săptămânii, să vă AMINTIȚI de dv de acum 10 ani, de acum 20 de ani, de acum 30 de ani – sau de acum 40 de ani.
Cum erați atunci?
Ce nevoi și dorințe vă amintiți că aveați pe atunci?
Ce intenții și speranțe de viitor, aveați pe atunci?
Unde sunteți acum, comparativ cu atunci?
Ce este mai bine și ce este mai rău, în prezent, comparativ cu energia din trecut?
Ce a rămas ”neîmplinit”?
Ce a rămas ”neterminat”?


Ce ”datorii” purtați în zilele prezente? (energetice tip promisiuni ne-onorate, sie sau celorlalți, minciuni și înșelătorii – făcute sie sau celorlalți, altele?)

Dacă aveți timp, faceți un mic ”bilanț de etapă” – scris – eu (prezent) și eu (acum 10 ani – 20 de ani – 30 ani).
Puteți alege o singură perioadă de timp sau mai multe perioade de timp.
Depinde de cât de profund doriți să faceți exercițiul.

Bilanțurile” periodice și ”recapitulările” ne ajută să mai scăpăm de ”bagajele” energetice cu care ne încărcăm devreme în viață și pe care le purtăm ”în cârcă”, până la moarte.
Toate aceste bagaje emoționale, mentale, relaționale, energetice – ne încetinesc propria evoluție și ne îngreunează orice demers de schimbare sau vindecare (știm că inclusiv ”poftele” alimentare au la bază mici sau mari stresuri, traume și evenimente din copilărie).

Identificarea problemelor ”purtate” toată viața după noi se face doar dacă ne oprim, când și când, și ”facem bilanțul”.

Finalul iernii este unul dintre momentele cele mai potrivite ”de bilanț”.
Pentru că se apropie de final ”energia” calendaristică a unui anotimp și se încheie, complet, ciclul 2015.
Pentru cine dorește – o altă temă interesantă de ”bilanț” ar fi – ”la început și la final de an 2015”
Cine eram și cine sunt acum?
S-a schimbat ceva în mine (cu mine)?
Ce? Cum? și Cu ce impact?

Orice temă de ”bilanț” v-ați alege – ”jucați-vă frumos cu ea” în cursul săptămânii care urmează.
Luna plină va avea grijă să scoată la suprafață tot ceea ce este de văzut sau de înțeles – la toate nivelele.
Veți auzi de foarte mulți oameni bolnavi (pentru că ies la suprafață ”notele de plată” pentru un stil de viață inconștient, o dietă haotică și mai ales, o viață plină de stres), veți auzi de multe ”crize” la toate nivelele – personale, familiare, sociale, de afaceri sau financiare (pentru că ”ies la suprafață” toate erorile și întreaga inconștiență din spatele procesului de luare a deciziilor).
Totul devine ”mai vizibil” – odată cu luna plină care a crescut volumul apelor oceanului (și Marea Neagră a ”invadat” plajele cu zeci de metri – am văzut turnurile de salvamar cu ”picioarele” în apă, de-a lungul plajei de la Mamaia!) – și ”apele” corpului nostru (mai ales limfa, plină de toxine) ”dau pe dinafară”.

Mă amuză când într-o conversație, cineva îmi spune:”eu nu cred în chestia cu luna plină” (de curând, chiar în familia mea, o persoană apropiată). Iar eu ripostez că ”chestia cu ”cred” este pentru biserică și religie, acolo trebuie să ”crezi” fără să cercetezi. ”Luna plină” și influența ei asupra apelor este cunoscută oamenilor de știință de peste 5000 de ani și mai bine, altminteri civilizații întregi nu ar fi cheltuit resurse uriașe pe construcții tip observatoare astronomice. Nu este o problemă de ”credință” ci una de ”observație științifică” riguroasă – și de înțelegere a relațiilor ”cauză-efect”.
LUNA PLINĂ INFLUENȚEAZĂ APELE PE ÎNTREGUL GLOB (constănțenii pot verifica, făcând o plimbare pe malul mării, zilele acestea).
Corpul nostru este făcut peste 70% (sau mai mult) din apă.
CUM SĂ NU FIE INFLUENȚAT FOARTE MULT de aceste modificări periodice?

Observați!

Orice erori alimentare sau excese alimentare în perioada de lună plină – duc la rezultate tip ”eliminări” (de aceea ”răcelile” și ”indigestiile” sunt normalul perioadei – lună de lună!)

Întreaga săptămână care vine are energia ”perfectă” pentru a vedea FOARTE BINE și a continua exercițiul de OBSERVATOR început săptămânile anterioare – prin realizarea ”BILANȚULUI DE ETAPĂ”.

De unde vin și unde mă aflu în prezent, în propria mea evoluție?
CE AM ÎNVĂȚAT DESPRE MINE și DESPRE LUME, în acest proces?

Se anunță o săptămână foarte interesantă – pentru că ea precede următoarele săptămâni care vor începe să fie mai ”intervenționale” (energia deja cheamă ”forțele Naturii” în ajutor!).
Așa încât, încă puțină răbdare în exercițiile de OBSERVARE și IDENTIFICARE a stărilor cu care ne confruntăm (urmează să avem și săptămâni mai practice, de aplicare a variate metode de echilibrare și detoxifiere).

Vă doresc să aveți multe REVELAȚII și momente de ”aha” – cu ocazia săptămânii care urmează.

Să ne re-auzim cu toții, către finalul săptămânii,
Cu iubire, tuturor,
Sorina Soescu


http://www.centrulnatura.ro/saptamana-bilanturilor/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii