Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Respect pentru viață

ro

24 Apr, 2014 08:53 2550 Marime text
Sărbătorile Pascale sunt mereu un prilej de revelație și accesare a energiilor Spirituale.

Atâta iubire, umină și nevoie de ”împărtășire” care apare între oameni în perioada acestor Sărbători imprimă o energie pozitivă și înălțătoare – oriunde te-ai afla.
Și în acest ”spirit” am primit zilele trecute de la Corina Băsceanu, o prietenă și colaboratoare apropiată – un documentar despre ”comunicarea dintre plante”:
(What plants talk about – Despre ce vorbesc plantele).

Cercetători atenți și răbdători ai misterelor din lumea plantelor au descoperit că există modalități uimitoare de comunicare între plante și restul Naturii. Deși putem aveam senzația că lumea plantelor este mai pasivă și că putem face orice, oricum și nu se întâmplă nimic, cercetătorii au demonstrat contrariul. Astfel, au descoperit că majoritatea plantelor, atunci când sunt ”agresate” (când o omidă le mănâncă frunzele, de exemplu), eliberează substanțe chimice care ”cer ajutor” și cheamă insecte, care sunt predatori naturali pentru omizi! Partea uimitoare este cum de știu plantele exact cine le atacă și pe cine să cheme în ajutor? Se pare că fiecare ființă vie de pe pământ are o ”semnătură” energetică – care se găsește în tot ceea ce face și este – de la saliva din gura omizii, care îi spune plantei cine o ”devorează” și până la transpirația de pe mâna care rupe o frunză, și care îi spune plantei cine a ”agresat-o”!
Așa că, dacă vi s-a întâmplat să rupeți nepăsători frunze sau flori dintr-o pădure sau parc – și mai târziu ați fost ciupiți de țânțari sau înțepați de o albină – și n-ați făcut legătura între cele două evenimente – aflați că sunteți în mare ignoranță! TOTUL COMUNICĂ CU TOTUL în aceasată lume uimitoare în care trăim!
Mirosul de iarbă proaspăt tăiată, pe care îl respirăm cu toții când trecem pe lângă cineva care își tunde gazonul nu este altceva decât ”strigătul” de ajutor al ierbii care se simte agresată! Iar toate alergile de care suferă multe persoane în preajma fânului sau altor arbori sau flori – pot fi ”contra-agresiuni” ale plantelor – față de cei pe care îi percep a fi ”agresorii” lor!
Este o ipoteză uimitoare și merită să fie luată în considerare!

Dar această cunoaștere extraordinară care mi-a fost prilejuită de minunatul documentar ”Despre ce vorbesc plantele” m-a dus la revelații mult mai profunde, dincolo de subiectul strict al prezentării – COMUNICAREA dintre toate entitățile din lumea în care trăim.
Am realizat că TOȚI SUNTEM LEGAȚI DE TOATE în lumea în care trăim – și că ENERGIA pe care o lăsăm în lume, cu orice facem – cu vorbele noastre, cu gândurile noastre și cu acțiunile noastre – afectează energia lumii și determină o reacție din partea ei.
Dacă judecăm, vorbim negativ, criticăm sau discutăm îndârjit împotriva cuiva sau a ceva – atunci AGRESĂM energetic acea entitate (făptură sau energie).
Am realizat că este nevoie de multă MODERAȚIE și multă TEMPERARE în tonul prezentărilor – pentru a nu crea un răspuns nedorit din partea celor ”agresați”.

Una dintre revelații a fost că și atunci când discut îndârjit ”anti-făina de grâu” sau ”anti-lactate de vacă” – sau ”anti-zahăr” ori ”anti-vaccinuri” sau ”anti-antibiotice” – sau indiferent pe ce alt subiect – AGRESEZ cu poziția mea, uneori vehementă – energia acelor entități. A plantelor despre care discut (a grâului, a trestiei de zahăr), a animalelor sau a oamenilor care se ocupă cu fabricarea distribuirea lor și care își ”câștigă existența” folosind aceste produse.
Și toate acestea se întorc împotriva mea – pentru că fiind percepută ca agresor – sunt la rândul meu agresată! Este legea lumii polare în care trăim.

Iisus Hristos ne-a învățat că ceea ce semănăm, aceea culegem – în această lume.
Legea cauzei și efectului este una dintre legile impersonale ale realității tridimensionale a Pământului – la fel ca și legea gravitației.
Nu le respecți – ai parte de consecințe.


Căderea dintr-un copac sau de la o înălțime mai mare – o sfidare a legii gravitației – are aceleași consecințe precum nerespectarea legii cauză-efect.
Iar cea mai importantă LECȚIE învățată de la ”legea cauză-efect” – expusă atât de magistral în documentarul despre plante – a fost pentru mine RESPECTUL PENTRU LUME – și pentru TOATE ENTITĂȚILE. Indiferent de nume sau de structură.

Un mare maestru spiritual scria într-o carte – ”pășiți în această lume cu respect – și atingeți-vă de lume cu economie – să nici nu se simtă pe acolo pe unde ați trecut!”
Vadim Zeland spune și el într-una dintre cărțile sale din seria ”Transurfingul Realității” – ”Simțiți-vă ca acasă, dar nu uitați că sunteți musafiri temporari pe acest pământ – și plecați așa cum ați venit – fără absolut nimic – nici măcar trupul fizic nu-l luați cu voi la întoarcere!”
Abia acum încep să înțeleg ce spuneau acești oameni.
Încep să înțeleg la nivel practic – pentru că ”teoretic” – știam de mult asta.

RESPECTUL PENTRU VIAȚĂ implică respectul pentru tot.
Întrucât TOTUL este VIU în această lume uimitoare în care trăim.
Obiectele aparent neînsuflețite sunt vii – conceptele energetice sunt ”vii” – un ritual, precum cel făcut cu ocazia Sărbătorilor Pascale este ceva ”viu” – ”însuflețit” de energia comună a mii de oameni care îl ”hrănesc” cu gândurile, intențiile și energia lor.

Așa că – am realizat viitoarea mea lecție în procesul creșterii interioare – ce va fi legată de modalitățile de echilibrare ale GÂNDURI – VORBIRII și ACȚIUNII – care au nevoie să fie ”curățate” de toate mizeriile agățate din copilărie până în prezent – și limpezite în lumina noii revelații.
GÂNDIREA POZITIVĂ – are nevoie de exersare continuă – după zeci de ani de gânduri de frică, de îndoială, de auto-blamare și mai ales, de judecată și critică.
VORBIREA – are nevoie de exersare și mai puternică – întrucât ”ascuțimea” limbii și ”slobozenia” sa – sunt exersate în zeci de ani de ”diaree verbală”!
Iar ACȚIUNILE – au nevoie de înfrânare și cumpătare – pentru a învăța ”prezența” clipă de clipă – și respectul pentru fiecare secundă a zilei – și pentru fiecare gest.

Dacă am avut nevoie de peste 20 de ani de școală să înțeleg niște noțiuni teoretice legate de funcționarea corpului fizic al oamenilor – voi avea nevoie de tot atâta ”școală” pentru echilibrarea practică a funcționării corpului pe care îl am.
Pentru echilibrarea minții – și a procesului de gândire – există multiple tehnici și instrumente – fiecare persoană căutându-le pe cele care i se potrivesc mai bine. Pentru mine, rugăciunea de mulțumire și meditația reprezintă direcțiile favorite. Învăț și exersez cu fiecare ocazie să mulțumesc tuturor și la tot – înainte de orice. Mulțumesc că suntem împreună, când iau masa cu alte persoane – mulțumesc pentru tot ce este pe masă, mulțumesc energiei locului care mă găzduiește, mulțumesc obiectelor care îmi permit să le folosesc – mulțumesc frunzelor de la varză sau pătrunjel și plantelor care mă lasă să le folosesc pentru hrana mea.
Uneori uit acest mic ”ritual” și mă trezesc în vechiul meu comportament egoist și lacom, în care ”mi se cuvine” orice pe Pământ. Uit cât de minunat este aerul curat la malul mării – îmi amintesc de el doar când mă aflu în mijlocul traficului aglomerat și mă sufoc de la mirosul țevilor de eșapament!
Uit să mulțumesc tuturor oamenilor frumoși și minunați pe care îi întâlnesc – și care nici măcar nu realizează cât sunt de minunați și frumoși sunt.
Uit să mulțumesc Naturii – care ne permite să o folosim și să o abuzăm în moduri indescriptibile – uit să mulțumesc corpului meu – care rezistă la alte abuzuri – de o viață întreagă.
Am trăim zeci de ani fără nici un pic de RESPECT pentru tot ce sunt și am.
Considerând că ”mi se cuvine” tot ceea ce este.
De multe ori – mi s-a luat aproape tot – pentru a-mi permite să-mi reamintesc.
Să ”recapitulez” LEGILE FUNDAMENTALE ALE LUMII și să le trăiesc practic.
Și apoi – la fel de „miraculos” – am primit mai mult decât am sperat, când m-am așteptat mai puțin.

Am aflat că tratând TOTUL cu respect – primesc respect.
Și păstrând o atitudine critică și gânduri/vorbe de judecată – sunt la rândul meu agresată cu energii asemănătoare.
Am încă multe lecții la care rămân corijentă – de zeci de ani.
Lecția controlului vorbirii – este cea mai grea – pentru mine personal.
Care se suprapune peste lecția ”controlului” limbajului scris – care înseamnă tot comunicare.
Vehemența unora dintre pozițiile pe care le adopt – nu are nimic din temperarea, blândețea, lumina și respectul necesar oricărei energii pentru a ”curge” fluidă în această lume.

De aceea, îmi cer iertare de la tot și toate pe care le-am agresat și rănit, cu voia sau fără voia mea, în decursul acestei existențe.
Sunt multe persoane – și multe energii – pe care le-am agresat într-un fel sau altul.
Prin gândurile, cuvintele și acțiunile (sau ”non-acțiunile”) mele.
IMI CER IERTARE tuturor celor cărora le-am greșit, cu sau fără voie.
Voi primi și duce la capăt ceea ce am de primit și echilibrat (știu că ”legea cauzei și efectului” este impersonală și o accept în viața mea din ce în ce mai mult).

Anul 2014 este unul de mare ”iluminare” și de ”revelații” energetice necesare evoluției interioare.
LECȚIA RESPECTULUI PENTRU VIAȚĂ – pentru orice are o energie – pe acest pământ – este una dintre cele mai importante pe care le-am primit de aceste Sărbători Pascale!
Iar RESPECTUL pentru tot – începe cu RESPECTUL pentru mine, pentru tot ce sunt și tot ce fac – și re-definirea fiecărui pas al căii pe care pășesc, de acum înainte.
Voi încerca ”o muzică” diferită în fluxul comunicării (cu mine și cu ceilalți).
Iar ”fructele” sunt instrumentele fizice care mă ”acompaniază” în acest moment al evoluției!

Vă transmit tuturor LUMINA și OPTIMISMUL fructelor – prietenele mele dragi – care ne vor însoți de-a lungul acestui an.
Și să ne auzim cu bine pe viitor – ”în altă tonalitate” – și cu o altă ”muzică” de fundal – cea a IUBIRII și RESPECTULUI!

http://www.centrulnatura.ro/respect-pentru-viata-nou/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii