Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Platou de fructe ”de iarnă”

ro

18 Feb, 2016 09:23 2442 Marime text



Am găsit în super-market-uri diferite fructe pe care corpul nostru le-a primit foarte bine în această iarnă.
Și ne-am gândit să vă descriem un ”prânz fructarian” (”platou de fructe”) pe care îl servim la prânz într-o zi rece de iarnă.

Anul acesta am găsit de multe ori fructe pomello foarte coapte și gustoase.
Pomello, care este unul dintre cele mai mari (ca dimensiuni) citrice – este în același timp printre cele mai alcaline dintre fructele acestei familii (comparativ cu lămâia, grefa, portocala sau chiar mandarinele/clementinele). Gustul său dulce, aproape neutru, îl face să fie cel mai ușor de tolerat și mai bine digerat dintre citrice, chiar și pentru persoane aflate în acidoză metabolică.
Un fruct de pomello curățat poate reprezenta un fel de mâncare bine primit, mai ales la ora prânzului, atunci când simțim nevoia să consumăm ceva mai consistent.

Pentru că iarna este frig, simțim nevoia de fructe mai dulci, mai consistente – de aceea am ales pentru prânzul nostru și pepene galben (am găsit la Lidl și la Auchan – pepeni galbeni de Brazilia foarte dulci și aromați, copți și gustoși), pe care l-am ”asortat” cu kaki (persimon sau Sharon) tăiat cuburi.
Combinația pepene galben – kaki – în platoul cu fructe de la prânz – a fost excepțională, am descoperit o nouă modalitate favorită de a ne sătura la prânz și de a ne simți minunat după aceea!

La final de masă, am ”gustat” și câteva ”bombonele” făcute din curmale și fulgi de cocos (pe care le cumpărăm de la Carefour, raionul de dietă), dar pot fi și ”manufacturate” în casă (pentru că există numeroase rețete pe Net).

După un astfel de ”prânz” cu fructe alcaline, dulci, aromate, sățioase și pline de viață, apare atât de multă energie și apare atâta chef de treabă, încât devenim de multe ori mai eficienți decât suntem întreaga dimineață!

Platourile de fructe pentru iarnă – pot include și alte fructe, desigur.
Experiența noastră, după 2 ani de dietă înalt fructariană (consum de 70-80% fructe zilnic) ne-a arătat că organismul dorește în perioada rece predominant fructe alcaline, mai consistente și care să ofere senzația de sațietate (spre deosebire de vară, unde corpul preferă fructele mai zemoase și mai răcoritoare).

http://www.centrulnatura.ro/platou-de-fructe-de-iarna/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii