Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura De ce să fiu sănătos?

ro

28 Jan, 2015 07:25 2054 Marime text
Una dintre urările cele mai frecvente făcute, cu bună intenție, celor dragi este ”Multă sănătate!”.
Ne legăm atât de mult de ”sănătate” încât ne condiționăm întreaga FERICIRE a trăirii pe Pământ de existența stării de sănătate (simțindu-ne mizerabil de câte ori experimentăm opusul sănătății – suferința).

Și astăzi, citind un mesaj de la ForYou, de pe Newsletter – m-a izbit un mic comentariu.
Oare de ce vreau să fiu sănătoasă, tânără și frumoasă pentru veșnicie?
Pentru ce toate eforturile de ”detoxifiere”, ”vindecare” și ”curățare” a organismului, cu regenerarea și reîntinerirea lui?
DE CE VOR OAMENII SĂ FIE SĂNĂTOȘI ȘI FRUMOȘI?

Ce doresc eu să fac cu un organism SĂNĂTOS, VIBRANT, LUMINOS și tânăr, debordând de energie și creativitate (precum cel pe care îl tot programez mental?)

Doar DORINȚA EGOISTĂ de a fi sănătoasă (”ca să nu mă doară”, ca să fug de suferință, ca să fiu fericită) nu va fi suficientă să motiveze un demers de vindecare.
De aceea mă și ”sabotez” frecvent și-mi încetinesc procesul de vindecare.
Pentru că încă nu mi-am definit foarte clar – CE FAC CU SĂNĂTATEA?

Ce pot să fac atunci când sunt SĂNĂTOS, dar toți cei din jurul meu sunt încă în suferință, în lipsuri, în dureri?
Pot eu să mențin SĂNĂTATEA într-un grup de oameni în suferință?

Mi s-au plâns mai mulți pacienți, care încearcă diete de detoxifiere și însănătoșire, în familii în care ceilalți membrii aleg să continue aceleași obiceiuri alimentare dăunătoare, aceleași relații sociale epuizante, aceleași ocupații plictisitoare și aceeași stare energetică lipsită de spiritualitate și bucurie.
Și toți îmi spun cât este de greu.
Aproape imposibil.

Te poți însănătoși când toți cei din jurul tău persistă în starea de suferință?

Revelația zilei de astăzi este răspunsul la această întrebare:
NU
EU NU MĂ POT VINDECA DE UNA SINGURĂ.
Pentru că nu trăiesc singură în această lume. Pentru că aparțin unui grup și unui social, pe care îl consider o parte din mine.
Pentru că trăiesc pe un Pământ care devine mereu o parte din mine, cu fiecare masă din roadele sale.
Pentru că sunt UNA cu tot și toate în jurul meu.

NU MĂ POT VINDECA SINGURĂ.

ÎN SCHIMB, NE PUTEM VINDECA CU TOȚII – CA ȘI GRUP.
NE PUTEM ÎNSĂNĂTOȘI CU TOȚII – pentru că o persoană un pic mai sănătoasă îi poate trage pe toți ceilalți către o nouă vibrație, mai pozitivă, mai optimistă, mai frumoasă și de ce nu? Mai aventurieră!

Și am realizat că efortul meu de împărtășire a cunoașterii și experienței cu privire la posibilitatea de însănătoșire fizică a oamenilor este NEVOIA PROFUNDĂ de a fi înconjurată de oameni sănătoși – de OAMENI CU VIBRAȚIE ARMONIOASĂ – de OAMENI LUMINĂ!
Am realizat că poți deveni SĂNĂTOS doar ÎNTR-UN SOCIAL SĂNĂTOS.

Și că doresc să fiu SĂNĂTOASĂ pentru a putea sprijini pe ceilalți din jur să fie mai sănătoși – astfel încât MEDIUL SOCIAL în care îmi duc viața să fiu unul în care să-mi facă plăcere și bine să trăiesc și să mă ajute să-mi mențin sănătatea.

Am aflat că doresc să fiu mai CREATIVĂ pentru a găsi soluții de a-i sprijini cât mai mult pe cei din jurul meu – pentru a contribui la ÎNFRUMUSEȚAREA locului în care trăim, pentru găsirea unui sens vieții pe care am primit-o cu toții și pentru retrezirea bucuriei de a trăi în toți cei cu care interacționez.

Doresc să fiu sănătoasă pentru copilul meu, pentru a-i oferi un model viu de POSIBILITATE UMANĂ (deși mulți consideră utopic sau egoist efortul unei mame de a se însănătoși pe ea și APOI de a-și însănătoși copilul – am învățat acest lucru din lecția de prim ajutor pe care am primit-o de zeci de ori la călătoria cu avionul: în caz de nevoie, puneți-vă dumneavoastră masca de oxigen ȘI APOI, o puneți copilului!)

Doresc să fiu sănătoasă pentru a descoperi MARELE POTENȚIAL UMAN. Am citit de curând o carte la Editura Proxima Mundi, care are exact acest titlu și am ”sorbit” din ea cuvinte de înțelepciune universale – dincolo de interpretările posibil limitative date sursei mesajelor.
Am realizat că POTENȚIALUL FIINȚEI UMANE ESTE MAGNIFIC.
Christos a avut dreptate.
Și noi putem face tot ce făcea el, și chiar înmiit mai mult!
LUMINA ESTE ÎN FIECARE DINTRE NOI!
Cum am putut să uităm atâta timp de existența ei?

Și doresc să fiu sănătoasă pentru a putea FII LUMINĂ, nu doar pentru A VORBI despre LUMINĂ, cum o fac de atâta timp și cum au făcut-o atâția alți învățători și maeștri. Mi-ar place să fac economie de cuvinte, să nu mai pierd energie în explicații și argumentații, să nu mai interacționez minut de minute cu toate cârcotelile minții, cu toate argumentele sale contradictorii și cu toate subterfugiile măiestrite pe care a învățat să le folosească în mii de ani de exersare continuă!
Mi-ar place doar să fiu undeva, doar să stau alături de cineva și această simplă apropiere să fie suficientă pentru ca o lumină să se aprindă și ceva să se întâmple cu persoana respectivă!

Mi-am reamintit de filmul ”LA BELLE VERTE”
http://raduungureanu.blogspot.ro/2010/01/film-la-belle-verte-1996.html
în care, simpla prezență a unei persoane, schimba complet energia oamenilor, ”îi trezea” – ca un mic șoc.

Așa mi-am reprezentat, din acel moment, starea de de sănătate.
Nu neapărat ca fiind definită prin ”lipsa durerilor” sau ”absența bolilor” – ci mai ales, ca fiind prezența unei stări de energie armonică, care re-echilibrează dizarmoniile din jur, în orice fel de entități.
O vibrație de armonie care să nu depindă de cuvintele persoanei, de gesturile sau îmbrăcămintea sa – ci de SIMPLA SA PREZENȚĂ.

Iar viețuirea mai multor persoane ”sănătoase”, sau cu vibrație în rezonanță, poate duce la apariția unei colaborări, a unui lucru într-un grup de făpturi cu o motivație și dorință comună, încât EVOLUȚIA spre următoarea treaptă a POTENȚIALULUI UMAN să fie făcută ca o aventură fără final.

Și atunci, MOTIVAȚIA însănătoșirii – cu scopul COLABORĂRII cu alții, a SPRIJINIRII celorlalți și a CREAȚIEI unui MEDIU de susținere a LUMINII – devine un motor mult mai puternic – decât MOTIVAȚIA EGOISTĂ personală.

Și pot găsi putere de a-mi depăși percepțiile limitate și de a continua procesul, către o destinație momentan iluzorie, ca toate visele în fază de proiect.

Dar la fel a fost și orașul DUBAI – o utopie pe hârtie a unui vizionar!
Și dacă îl vizitați în prezent, veți constata că VISELE DEVIN REALITATE atunci când PLANETA PĂMÂNT TE SUSȚINE.

Mulțumesc tuturor celor pe care îi simt continuu aproape în procesul de însănătoșire. Fiecare mesaj, fiecare interacțiune, fiecare împărtășire și fiecare îmbrățișare îmi amintește CÂT DE FRUMOASĂ ESTE LUMEA OAMENILOR!

http://www.centrulnatura.ro/de-ce-sa-fiu-sanatos/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii