Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Cum im creez si cum imi vindec boala

ro

26 Jan, 2015 13:13 2089 Marime text



AL LUMII MELE INTERIOARE – desigur.
DAR…..și al LUMII MELE EXTERIOARE!
Să mă explic puțin.

Am aflat că dintotdeauna am fost LUMINA.
Când eram bebeluș și copil mic – acea LUMINĂ care eram se vedea foarte bine.
Toți puteau privi în ochii copilului mic care eram și recunoșteau VIBRAȚIA ȘI ENERGIA SURSEI = VIAȚA și LUMINA.
Toți cei din jur mă priveau cu admirație, cu iubire, mă protejau, încercau să mă țină în stare de siguranță, departe de pericole.
TOȚI RECUNOȘTEAU MINUNEA CARE ERAM CA ȘI COPIL.

Și am descoperit că poți să-ți reamintești copilul care au fost în toți cei cu care te întâlnești (indiferent de cum se manifestă ei în viață, ulterior).
Toți ne naștem LUMINĂ.
TOȚI intrăm în lumea Pământului în corpuri de copii mici, de bebeluși.
TOȚI SUNTEM AȘA în primii noștri ani de viață

Și apoi……ce se întâmplă?

Pentru că am venit pe o planetă Duală – de lumină și întuneric – începem să trăim experiența ”dualității” cât mai complet.
Nu putem să ne dăm seama de Lumină, până când nu este Întuneric.
Dacă aprindem o lumânare în timpul zilei, cât Soarele este pe cer, nici măcar nu avem idee că ea există – pentru că lumina Soarelui împiedică experiența luminii unei Lumânări.
În schimb, dacă aprindem o lumânare în bezna nopții – cu ajutorul ei poți lumina o încăpere, sau poți descoperi un drum prin pădure.

Pentru a-ți putea manifesta Lumina care ești, de multe ori ai nevoie să fii înconjurat de Întunericul cel mai profund.

De aceea, Lumina care suntem când venim pe Pământ, ca și copiii mici, începe să fie acoperită de Nori și ceață, și ne prindem cu toată puterea în Experiența Dualității.
Trăim până la capăt tot ceea ce înseamnă ”emoții” și ”experiențe” de ÎNTUNERIC: tristețe, depresie, furie, ură, invidie, rușine, umilință, neliniște, anxietate, frică, iritare, nervozitate, nemulțumire și multe alte stări.

Fiecare an petrecut pe Pământ este o altă ”repetiție” a unor experiențe – prin care avem nevoie să trecem iar și iar și iar și iar ….până când învățăm ce avem de învățat, ne plictisim de ele și DECIDEM SĂ CREEM UN JOC NOU.

La începutul vieții noastre, suntem supuși unei CONDIȚIONĂRI importante din partea părinților și a profesorilor noștri.
MINTEA NOASTRĂ = nu este de fapt ” a noastră”.
MINTEA este un ”soft” – un program de computer – care este ”gol” la copilul mic.

COPILUL MIC ESTE DOAR LUMINA SURSEI (A VIEȚII) și IUBIREA INIMII.
ȘI ASTA SE VEDE IN OCHII LUI LUMINOȘI.

MINTEA începe să fie „încărcată” cu informații și date preluate de la părinți, profesori, prieteni, de la televizor, de pe Internet – de peste tot.
MINTEA este un ”sistem de depozitare” ordonată a informațiilor, pe care apoi le folosim tot restul vieții, să ”comparăm” diferitele evenimente și experiențe între ele.
Treptat – MINTEA ne transformă în ROBOȚI – care avem RUTINE clare – avem PLĂCERI, NEPLĂCERI, DORINȚE și NEVOI bine definite.
VREAU asta…..NU VREAU asta…..

Oamenii adulți au COMPORTAMENT DE ROBOȚI.
Se îmbracă previzibil, vorbesc previzibil, mănâncă ACELAȘI mâncăruri iar și iar, adoră să Sărbătoarească ACELEAȘI tradiții, an și an, se așează în aceleași locuri, folosesc aceleași obiecte etc etc.
OAMENII TRĂIESC LA MAXIM EXPERIENȚA UITĂRII LUMINII CARE SUNT, A UITĂRII PUTERII CREATOARE CU CARE AU VENIT PE PĂMÂNT – ȘI ACCEPTĂ EXISTENȚA LIMITATIVĂ PROIECTATĂ DE ”SOFT”-UL NUMIT MINTE.

Totuși MINTEA este utilă.
Este un instrument de ”supraviețuire” în ”Jungla” numită ”Planeta Pământ”.
Fără MINTE și multe dintre instrucțiunile sale – ar fi greu de rezistat doar câteva zile aici, pe Pământ.
Dar MINTEA ar avea nevoie să fie ÎN SUBORDINEA INIMII și A LUMINII CARE SUNTEM.
MINTEA POATE FI FOLOSITĂ SĂ NE ACCELERĂM PUTERILE CREATOARE ȘI LUMINA CU CARE SUNTEM ÎNZESTRAȚI.

MINTEA ar putea fi folosită să ne CREĂM ce avem nevoie și să ne ”DEZ-CREĂM” ce nu avem nevoie (și ce am CREAT în mod inconștient). MINTEA ar putea deveni cel mai bun aliat al INIMII noastre, când legătura dintre ele ar fi bună.
CÂND ȘTIM CĂ SUNTEM LUMINĂ ȘI TRĂIM FIIND LUMINĂ – DEVENIM LUMINA!
Când s-a făcut LUMINĂ în viața mea, când în mijlocul ÎNTUNERICULUI celui mai adânc am descoperit LUMINA care am fost dintotdeauna, MINTEA m-a ajutat să înțeleg întregul proces și să aflu mai multe despre el.

Am aflat că îmi creez singură bolile – cu STILUL MEU DE VIAȚĂ, CU MODUL MEU DE GÂNDIRE, CU INTERACȚIUNEA UMANĂ pe care o accept, cu ALIMENTELE pe care le introduc în corp și cu fiecare moment în care permit MINȚII să fie stăpâna mea, nu servitoarea cea bună a casei.

AM CREAT SUFERINȚE FIZICE uriașe în corpul fizic, trăind stări de îngrijorare și ”scenarii” mentale, care de multe ori nu au devenit realitate. Mi-am ”imaginat” atât de multe ”dar dacă…..” încât am pierdut cantități irecuperabile de energie trăgând corpul în direcții dictate de ”închipuiri” ale minții.
În loc să învăț să mă relaxez, să mă rog mai des, să meditez sau să ascult muzică care să-mi facă bine energiei – m-am lăsat adesea în voia scenariilor minții (declanșate de ”bârfe” sau ”zvonuri” sau cuvinte răutăcioase ale cuiva) și am pierdut zile întregi în stări emoționale deplorabile, de întuneric și angoasă.

AM CREAT SUFERINȚE URIAȘE în corp acceptând să merg la petreceri cu fum de țigară, cu mâncare de proastă calitate și muzică tare. Am acceptat să comunic cu oameni care îmi luau din energie (pentru că erau prea epuizați să o mai aibă pe a lor) prin agresivitatea lor, prin milogeala lor sau pur și simplu, prin solicitarea continuă a atenției mele.

AM CREAT SUFERINȚE URIAȘE în corp acceptând gânduri ale minții despre ”nu sunt suficient de bună”, sau ”nu sunt în stare să fac asta….sau asta…..”, sau ”sunt de vină pentru disconfortul lui cutare sau cutare” și așa mai departe. Am preluat de la mulți dintre adulții din jur evaluări false despre cine sunt și ce sunt – și le-am purtat cu mine ani de zile, MINTEA mea ”rulându-le” periodic – pentru a le ”împrospăta” – la orice nou conflict și la orice nouă provocare.

MI-AM CREAT SINGURĂ BOLI – în corpul fizic – cu lipsa de mișcare, cu lipsa de oxigenare (stau prea mult în incinte închise și prea puțin în aer liber)– cu alimente ”moarte” și lipsite de viață și de enzime – cu ocupații care nu îmi fac plăcere și nu îmi creează o stare de bine.

Am descoperit că MI-AM CREAT o viață de suferință pentru a experimenta la maxim ÎNTUNERICUL de pe Pământ.
Și în mijlocul celui mai adânc ÎNTUNERIC – am re-descoperit că SUNT LUMINĂ!
CĂ EU SUNT CREATORUL VIEȚII MELE.
CĂ EU SUNT CREATORUL.

Că eu pot schimba regulile JOCULUI care este VIAȚA MEA.

Că LUMINA care am fost dintotdeauna, de când am sosit pe Pământ NU A DISPĂRUT NICIODATĂ.
DOAR AM UITAT TEMPORAR DE EA.

MINTEA a reușit să creeze ILUZIA că SUNT SEPARATĂ DE INIMA MEA, DE INIMA CELORLALȚI, DE IUBIREA ȘI LUMINA care este LUMEA PĂMÂNTULUI.

A FOST UN JOC INTERESANT – ca v-ați ascunselea din copilărie.
Atât de interesant și palpitant a fost acest joc – încât m-am pierdut cu totul în el, zeci de ani de zile.
Și când luasem jocul mai ”în serios” – am REDESCOPERIT CĂ TOTUL ESTE UN JOC.

CĂ SUNT LUMINĂ.
CĂ SUNT CREATORUL VIEȚII MELE.
CĂ POT REVERSA TOT CEEA CE AM CREAT în Întuneric și avea o altă experiență de LUMINĂ – de această dată CONȘTIENTĂ și INTEGRATĂ în cunoașterea adultului care sunt în prezent.

POT SĂ-MI CREEZ SĂNĂTATE.
ȘI POT SĂ-MI CREEZ FERICIRE ÎN VIAȚA MEA.
În fiecare zi descopăr cât de frumos și pasionant este JOCUL!

Când mai apar momente de rău fizic, zile de boală, de suferință, sau zile de tristețe și melancolie – mă duc înapoi în ”energia de Întuneric” pe care am experimentat-o din plin în ultimii zeci de ani ai vieții. Apar îndoilelile, apar fricile, apare agitația interioară, apare senzația de neputință și vibrația energiei ”joase”.
SUNT PRIETENI VECHI aceste stări, LE CUNOSC atât de bine!!!
Doar că acum am învățat să le privesc un pic mai DETAȘAT.

Și atunci când ”mă fac bine” sau trece starea ”proastă” – SUNT FERICITĂ că nu mai am dureri, SUNT FERICITĂ că nu mai experimentez tristețe – mă bucur de răsăritul și apusul soarelui, mă bucur de mirosul aerului curat după ploaie – mă bucur de orice mic ”răsfăț” senzorial care îmi indică faptul că SUNT ÎN VIAȚĂ – CĂ ÎNCĂ TRĂIESC în corp fizic – și pot EXPERIMENTA ȘI ÎNTUNERICUL, ȘI LUMINA ÎN CORP FIZIC, PE PÂMÂNT, CU TOATĂ CONȘTIENȚA ȘI PREZENȚA ADULTULUI CARE SUNT!

Pentru că sunt LUMINĂ – nu sunt IZOLATĂ de nimeni și nimic de pe acest Pământ, întrucât aici TOTUL ESTE LUMINĂ.
Fotonii luminoși ai Soarelui care încălzește Planeta se regăsesc în toate entitățile acestui Pământ, mici și mari, însuflețite și neînsuflețite, vizibile și invizibile.
Când mi-am reamintit că SUNT LUMINĂ – mi-am reamintit de LEGĂTURILE PE CARE LE AM CU TOT ȘI CU TOATE.
Și mi-am reamintit de cât de mult pot influența (sau pot fi influențată) de totul din jur.

DACĂ TRIMIT MEREU LUMINĂ, IUBIRE ȘI BUNĂTATE – chiar dacă mai primesc și altfel de energii – voi reuși să mențin un echiibru între LUMINA și ÎNTUNERIC în mine. Pentru că acum LE CUNOSC BINE PE AMÂNDOUĂ.
LE POT RECUNOAȘTE, ATUNCI CÂND LE EXPERIMENTEZ.
ȘTIU CUM SĂ INTRU ÎN INTUNERIC. ȘI ȘTIU CUM SĂ IES DE ACOLO.
NU MĂ MAI ”LUPT” CU ÎNTUNERICUL.
Lupta nu mai are sens când înțeleg SENSUL la tot, inclusiv cel al ÎNTUNERICULUI.
TOTUL ARE SENS PE ACEST PĂMÂNT, ÎN VIAȚA NOASTRĂ.

De aceea v-am spus că am aflat că EU ÎMI CREEZ BOALA și EU ÎMI CREEZ VINDECAREA.
ȘI EU CREEZ SENSUL LA TOT CE EXISTĂ ÎN VIAȚA MEA.
CU AJUTORUL DIVINULUI DIN CARE AM DESCOPERIT CĂ SUNT ȘI EU O BUCĂȚICĂ!

Acesta este DRUMUL CONȘTIENT, ÎNAPOI, DE LA ÎNTUNERIC LA LUMINĂ.
ESTE DRUMUL PE CARE ÎL PARCURG DIN CE ÎN CE MAI MULȚI OAMENI ÎN ULTIMII ANI, mai ales de când partea noastră de Galaxie trece prin centura de fotoni (care ne ajută să ne re-amintim LUMINA ce suntem).

Încercați să vedeți în toți cei din jurul dv COPILUL care au fost, când au venit pe PĂmânt. Veți descoperi CĂ ESTE ACOLO. ÎN ORICINE. INDIFERENT CINE ESTE ACUM ȘI CE EXPERIENȚĂ ARE ÎN PREZENT.
ȘI mai ales, încercați să TRĂIȚI FIECARE DINTRE DV LUMINA COPILULUI CARE AȚI FOST.
PENTRU CĂ DACĂ UNUL DINTRE NOI REUȘEȘTE SĂ TRĂIASCĂ ACEASTĂ LUMINĂ ÎN MOD CONSTANT – secundă de secundă, minut cu minut – TOȚI VOM REUȘI SĂ O FACEM.

Schimbându-ne pe noi înșine – SCHIMBĂM TOATĂ LUMEA DIN JURUL NOSTRU.
SUNTEM CREATORI ȘI NE RE-AMINTIM CONȘTIENT….CINE SUNTEM!
ȘI CREĂM UN NOU SENS EXISTENȚEI NOASTRE PE PĂMÂNT!
SĂ NE JUCĂM FRUMOS, ÎMPREUNĂ – CU BUNĂTATE ȘI IUBIRE!

http://www.centrulnatura.ro/cum-im-creez-si-cum-imi-vindec-boala/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii