Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Cand nu mai stii sa faci bucurie pentru tine, fa pentru altul!

ro

18 Jul, 2018 14:31 1278 Marime text
Cand percepem stagnare, blocaj, intepenire si incordare, cand stam in aceleasi povesti, asteptari si experiente iar si iar... o usa, o cale de inaintare, un salt poate fi facut prin generozitate, a fi contributie pentru altul, a da ceva din noi si a adauga bucurie in inima cuiva.

Cand "toate-s vechi", cand tot ce poti raspunde la intrebarea "ce mai faci?" este "hm, binisor", intreaba-te care e primul gest de generozitate pe care-l poti face. Cum te poti implica pentru ca cineva sa primeasca ceea ce vrea sau are nevoie. Cum si ce valoare ai putea adauga in viata cuiva.

Mereu e mai usor sa „facem” bucurie altuia, pentru ca, in ce-l priveste pe el, suntem mai detasati. Iar detasarea asta ne poate intra in corp si ne poate face bine la creieri, mai ales dupa o perioada de incordare sau cand gasim cu greu bucurie sa dam zilelor noastre. 

In plus, a fi generos, a contribui, aduce o energie numai buna de pus sangele (viata) in miscare din nou. E bucurie. E senzatia ca insemni ceva pentru cineva. Fiind implicati in sporirea bucuriei cuiva, ne aduce aminte ca existam, ne aduce aminte ca putem crea... si pentru noi, la o adica, mai multa insemnatate si bucurie. Daca inca putem sa bucuram, inseamna ca nu ne-am pierdut rostul.

Daca inca putem sa dam, e semn ca suntem gata sa renuntam la beneficiile mascate cu care am fost momiti de deznadejde si de moarte. Inseamna ca putem incepe oricand, din nou, sa ne traim si sa impartasim... inima, bucuria si viata.

Nicoleta Svarlefus
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii