Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2017

ro

31 Oct, 2017 12:05 1330 Marime text
O lună foarte dinamică, orientată spre acțiune de anvergură. Poate fi vorba despre acțiuni un pic hazardate, acompaniate și de o mare dorință de aventură. Dacă în prima parte a lunii – cât Soarele se va afla în Semnul Scorpionului – vom fi mai introvertiți, mai discreți, tentați de a acționa mai ales la nivel mental sau în secret, în a doua parte vom simți nevoia de surle și trâmbițe pentru a ne anunța fiecare decizie sau mișcare.

Amestecul de stări, trăiri, senzații și emoții va fi dificil de controlat, însă nu imposibil. Energiile astrale ne predispun la schimbări de personalitate, la schimbarea mentalității vizavi de tot și toate.

Focul și Apa sunt foarte accentuate, deci ne vom confrunta din nou cu tot ce ține de ele: regimurile lor distorsionate în Natură, dar și în corpurile noastre. Avem suficientă experiență cu aceste fluctuații, astfel încât acum, pe parcursul acestei luni, ar trebuie să ne descurcăm foarte bine. Aerul și Pământul își vor face simțite prezențele, dar destul de discret.

Toate Semnele de Foc sunt accentuate de prezența planetelor sau de nodurile lor. În Berbec își continuă agale plimbarea aparent retrogradă, Uranus. În Săgetător se află Saturn, din 6 Noiembrie i se alătură Mercur, iar din 23 le va ține companie și Soarele. Un cocteil astral de neuitat, care pe fiecare dintre noi, pe segmentul de viață aferent în harta natală personală ne va răscoli profund, scoțând la iveală și rezolvând tot ce este perimat. În Leu se află Nodul Nord al Lunii, amintindu-ne subtil că trebuie să devenim propriul nostru șef, dar și în cazul în care avem o funcție de conducere este momentul să ne șlefuim comportamentul față de subalternii noștri și să devenim mai buni, mai toleranți, mai înțelegători sau poate chiar egalii celor din subordinea noastră.

Dintre Semnele de Apă, Scorpionul și Peștii sunt vizitate de planete. Să ne amintim faptul că Jupiter se află de curând în Scorpion, dinamizând în mod excepțional nativii acestei Zodii și pe toți ceilalți cu marcaje astrale importante. Cu toții beneficiem pe un sector de viață de razele jupiteriene, iar dacă și cunoaștem care este acel sector ar fi bine să ne pregătim de schimbările necesare. Semnul Peștilor găzduiește pe Chiron, aflat în mișcarea aparent retrogradă și pe Neptun, care pe 23 ale lunii își va relua mișcarea directă, ușurând astfel povara energetică a nativilor acestei Zodii.

Aspectul de Lună nouă se va construi pe 18 ale lunii în Scorpion. Probabil în urma informațiilor aflate, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional, dar și în urma evenimentelor din jurul nostru, ne vom reconsidera filozofia de viață, sistemul valorilor morale și spirituale după care ne ghidăm viața. Cumva gândirea și comunicarea vor fi viciate în perioada 16 – 18 ale lunii, deci să fim prudenți în toate. De evitat luarea deciziilor majore, semnarea documentelor importante sau discursurile publice, pe cât posibil. Riscul de erori este la cote înalte.

Tensiunile existente între Semnele de Foc și de Apă se observă în viața cotidiană prin discuțiile purtate pe tonuri înalte, disensiuni în cadrul grupurilor de lucru, prin faptul că unii vin cu elan să pornească ceva, o acțiune, alții îi liniștesc, turnându-le apă – metaforic vorbind și îi potolesc, pe principiul apa stinge focul. Dar, referitor la mediul înconjurător sunt posibile incendii și inundații de proporții, avarii ale surselor de apă și de foc. Se pot accentua afecțiunile renale, uro-genitale, afecțiunile segmentelor capului și segmentelor ficatului.

Aer avem puțin, doar prin prezența lui Marte în Balanță, loc în care este foarte vulnerabil și nu își poate exercita cu adevărat forța. Îl ajută puțin Venus, dar până pe 8 Noiembrie. Deci avem dorința de a acționa, poate chiar avem un plan bun, suntem conștienți că trebuie să facem ceva, dar cu putința stăm prost pe parcursul acestei luni. Astfel acțiunile noastre întreprinse pe parcursul lunii Noiembrie pot aduce rezultate slabe sau pur și simplu se întâmplă ceva și nu mai putem acționa deloc.

Capricornul este singurul Semn zodiacal evidențiat de Pluto și din 10 ale lunii i se alătură Luna neagră. Este un aspect foarte important ingresul Lunii negre în Capricorn și iată ce ne poate aduce la nivel general: schimbări majore în toate structurile oficiale, reconfigurări spectaculoase ale diverselor grupuri de lucru, ale instituțiilor, aflarea unor secrete din culisele vieții sociale, demolarea la propriu a unor structuri fizice care nu-și mai au rostul, dar pe care noi, oamenii, din comoditate sau din teamă mai ales, le păstrăm și le tot conservăm – doar, doar or mai fi bune la ceva vreodată. Acum se va dovedi că nu mai sunt bune la nimic și este nevoie de un buldozer, metaforic vorbind, care să le rezolve o dată pentru totdeauna.

Aspectul de Lună plină se construiește pe 4 ale lunii în Semnul Taurului. Este un moment ce anunță reconfigurări parteneriale, predominând tentația de a ne focaliza eforturile și atenția spre propria noastră ființă, oarecum întorcând spatele celorlalți. Și totuși avem nevoie să ne ocupăm de noi înșine, de propria noastră dezvoltare și abia apoi ne vom putea ocupa serios și armonios și de relațiile cu ceilalți.

Concluzionând, în primul rând este bine să ne ocupăm sincer de noi înșine și de nevoile noastre personale. A stabili o relație armonioasă cu noi înșine este cel mai important lucru acum. Nimeni și nimic din afara noastră nu ne poate ferici și nu ne poate rezolva problemele.

Cugetarea lunii NOIEMBRIE:

„Când calea nu e limpede, ține-te după oamenii înțelepți și prudenți – mai devreme sau mai târziu, ei vor găsi o ieșire salvatoare.” – B. G. y Morales  

astrolog Anca Stoica

Sursa: astrocafe.ro​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii