Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Atmosfera astrală AUGUST 2019

ro

04 Aug, 2019 15:01 2018 Marime text

Energia astrală a lunii August ne ajută să lămurim și să rezolvăm multe din situațiile neplăcute în care am fost implicați în ultimele luni. Aparent este vacanță și multă lume lenevește. Ritmul de lucru, de implicare în viața cotidiană este redus. Însă toate acestea sunt un vis frumos. Asta, deoarece jocul astrelor pe Cerul planetei noastre este unul foarte dinamic, antrenându-ne și pe noi în acest joc fie că vrem, fie că nu.

Se evidențiază multe aspecte planetare pe parcursul lunii August în felul următor. Două momente de Lună nouă, un moment de Lună plină, planeta Mercur finalizează ciclul retrogradării din această vară (de neuitat!), Jupiter își reia mersul direct, Uranus intră în mișcare aparentă retrogradă, Marte, Venus și Soarele schimbă semnul zodiacal, când ne e lumea mai dragă.
Încă din zorii primei zile a lunii, respectiv pe 1 August, se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Leului, alături de trei planete: Venus, Soare, Marte aflate tot în Leu. Este un moment foarte puternic, care va evidenția mult egoism, egocentrism, dorință de putere, de strălucire și mult zgomot la propriu.
Exuberanța specifică Leului își va face simțită prezența în toate domeniile vieții cotidiene. Este începutul unei perioade în care se va vorbi mult despre relațiile cu copiii, despre educația generațiilor tinere, despre viitorul copiilor și despre rolul lor în viața noastră de zi cu zi. Însă, cel mai important aspect ar fi felul în care ne raportăm noi, adulții, la aceste generații tinere și cum reușim noi să ne adapăm lor și nevoilor lor, mai degrabă decât să-i educăm numai cum știm noi, cum am fost educați noi sau cum vrem noi. A avea încredere în copiii, adolescenții zilelor noastre este cea mai mare provocare a adulților, dar și cea mai mare realizare, dacă reușim acest lucru.
 
 
Planeta Mercur ne-a dat mult de furcă în lunile Iunie și Iulie, încurcându-ne mult mințile și limbile. Tot din prima zi a lunii își revine în fire, reluându-și mersul direct în Semnul Racului (Racul - Semn al copiilor, al maternității, al femeii-Mamă; Leul – Semn tot al copiilor, însă al paternității, al bărbatului-Tată). Acest ciclu al retrogradării mercuriene, ciclu produs pe cele două Semne zodiacale, care se ocupă în mod special de copii și părinți, Racul și Leul, a produs tot soiul de neînțelegeri, în mod special pe segmentele generațiilor tinere și al relațiilor dintre adulți și copiii. Evenimente deosebite, șocante, ciudate. Se vor lămuri lucrurile, se vor declanșa schimbări serioase atât în mentalitatea colectivă, cât și în regulile, acțiunile, legile sociale cotidiene. Chiar trebuie să ne orientăm serios spre un alt tip de educație, spre a-i asculta conștient, serios pe copii și a lua aminte la cele spuse sau dorite de ei.
Pe parcursul lunii, Mercur traversează în mers direct și foarte rapid, Semnul Racului, apoi pe 11 August revine în Leu, iar pe 29 August se duce în Fecioară. În Rac ne va ajuta să privim atent la copii, să le cunoaștem, să le înțelegem nevoile, mentalitatea, dorințele. În Leu, noi adulții vedem ce facem cu cele aflate și petrecute cu copiii, demarăm sau reluăm acțiuni constructive, ne ocupăm serios de relația dintre ei, copiii și noi, adulții, stabilim alte repere, alte sisteme de abordare a acestor relații. În Fecioară însă, vom pune ordine și disciplină în domeniile vieții cotidiene, vom fi foarte serioși, riguroși și vom reuși să găsim acele căi de rezolvare a tuturor situațiilor și relațiilor în care ne aflăm.

Articolul integral pe astrocafe.ro
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii