Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia a ajuns pe masa judecătorilor Firma unui afacerist condamnat pentru evaziune vrea să cureţe Spitalul Judeţean

ro

08 Jun, 2012 01:00 6214 Marime text
spital.jpgSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ar putea relua licitaţia organizată pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de curăţenie". Şi asta pentru că, zilele trecute, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a admis, pentru a doua oară, o sesizare formulată de societatea comercială Clean Prest Activ SRL, fosta SC Dancor Cleaning SRL. Firma este condusă de Cornel Ciocan şi de Dan Istrătescu, primul fiind, conform publicaţiei Evenimentul de Olt, fratele unui consilier judeţean din Olt, respectiv Dan Ciocan. De altfel, Cornel Ciocan a fost judecat şi condamnat, de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

Conform deciziei 1633/C2/1588 a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, Clean Prest Activ SRL, fosta SC Dancor Cleaning SRL, a înregistrat o contestaţie împotriva comunicării rezultatului procedurii de atribuire, emisă de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Unitatea sanitară a avut calitatea de autoritate contractantă în cadrul procedurii de „licitaţie deschisă", organizată pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de curăţenie - acord cadru pentru 48 de luni". Clean Prest Activ SRL a cerut anularea adresei nr. 11034/27.04.2012, reprezentând „Comunicare rezultat procedură", a tuturor actelor subsecvente acesteia şi obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii de atribuire respectând şi punând în aplicare o decizie a CNSC cu numărul 154/C2/6098 din data de 18.01.2012. Actul în cauză arată că fosta firmă Dancor Cleaning a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei. În baza documentelor depuse, CNSC a hotărât să admită contestaţia formulată de către Clean Prest Activ SRL, în contradictoriu cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior, consiliul a dispus anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente în termen de zece zile de la comunicarea prezentei decizii. În continuare, CNSC a mai menţionat că procedura de atribuire va merge mai departe, cu respectarea celor decise anterior. De menţionat că decizia 1633/C2/1588 nu este definitivă, ea putând fi atacată în instanţă. Contactat telefonic, Dan Istrătescu, partenerul de afaceri al lui Cornel Ciocan, spune că licitaţia mai sus precizată a stârnit interesul şi celor de la Herarconi SRL, administrată de Carmen Jitaru, fosta soţie a pesedistului Ion Jitaru.

Ce spune instanţa, ce spune autoritatea contractată

La finele anului trecut, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a condamnat pe Cornel Ciocan la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi pentru refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu. Nemulţumit de decizie, Ciocan a atacat cu apel hotărârea judecătoriei. La fel au procedat şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Azi, Curtea de Apel Constanţa va judeca, pentru prima dată, cazul. Contactat telefonic, Renato Cristea, directorul administrativ al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, spune că unitatea sanitară a atacat în instanţă decizia CNSC cu numărul 1633/C2/1588, după ce au anulat licitaţia pentru contractarea serviciilor de curăţenie ca urmare a constatării unor presupuse nereguli. Dancor Cleaning SRL a luat fiinţă în 2008, fiind fondată de Cornel Ciocan şi de Dan Istrătescu, având ca obiect de activitate „curăţenie", după care s-a specializat în comerţ cu ridicata şi în activităţi de alimentaţie. Nu este de trecut cu vederea faptul că fratele politicianului Dan Ciocan figurează şi în T Dancor Romconstruct SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii