Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zona euro şi Atena au ajuns la un acord asupra extinderii programului de finanţare

ro

20 Feb, 2015 23:09 1092 Marime text
Zona euro și Atena au ajuns la un acord în această seară asupra extinderii programului de finanțare a Greciei, după negocieri intense la Bruxelles, informează Agerpres, scrie Agerpres.

„Există un acord", au anunțat două surse europene, citate de AFP, după o reuniune a miniștrilor de finanțe din zona euro, a treia în 10 zile.

Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru euro, Valdis Dombrovskis, a confirmat acordul pe contul său de Twitter, precizând că Grecia va trebui să prezinte „o listă completă de măsuri de reformă". "Lucrul pentru extinderea programului grec poate continua. Este important ca Grecia să-și țină angajamentele", a insistat el.

Grecia va trebuie să prezinte luni seară reformele sale structurale (lupta contra evaziunii fiscale, corupției și administrația publică). Ele vor fi apoi detaliate de experți înainte de a fi examinate de Eurogrup, a declarat o sursă europeană.

După negocieri intense, miniștrii au examinat "un proiect de declarație a Eurogrupului, prezentat de președintele său, Jeroen Dijsselbloem, pentru care Grecia și-a dat acordul", a indicat o altă sursă europeană. 


Sursa: Agerpres
Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii