Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:36 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua „uşilor deschise” la Palatul de Justiţie din Constanţa

ro

25 Oct, 2016 09:07 803 Marime text
În cadrul Planului de acţiune pentru reforma sistemului judiciar, în cadrul capitolului „Asigurarea transparenţei actului de justiţie”, s-a stabilit organizarea anuală a manifestărilor de tipul „uşilor deschise”.
 
Consiliul  Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfăşoare anual la data de 25 octombrie, zi cu o semnificaţie deosebită în care se sărbătoreşte şi Ziua Europeană a Justiţiei Civile.
 
Scopul acestei acţiuni este de a face cunoscută în rândul cetăţenilor activitatea instanţelor judecătoreşti, de a-i familiariza pe aceştia cu modul de desfăşurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educaţii juridice şi al realizării prevenţiei faptelor antisociale. Totodată se urmăreşte conştientizarea cetăţenilor că instanţele de judecată desfăşoară o activitate de interes public în folosul cetăţenilor.
 
În acest context, o deosebită importanţă o are implicarea elevilor şi studenţilor care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral.
 
Pentru acest motiv vă adresăm invitaţia de a desemna un grup de elevi şi cadre didactice care să participe la acest eveniment.
 
Programul manifestării va include un tur al sediilor instanţelor constănţene cu vizite în arhivele acestora, asistarea la desfăşurarea şedinţelor de judecată, întâlnirea cu judecători şi grefieri, însoţite de explicaţii şi răspunsuri la întrebările tinerilor privind etapele soluţionării unei cauze şi organizarea instanţelor.
 
De asemenea, în limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică întocmite de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu elevii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii