Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Protecţiei Civile, marcată de ISU Dobrogea la Constanţa (galerie foto)

ro

26 Feb, 2015 14:38 1236 Marime text
În data de 28 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanța sărbătoreşte 82 ani de la legiferarea Protecţiei Civile în România.
 
Dacă la începuturile existenţei sale, scopul Protecţiei Civile a fost, cu precădere, acela de a limita efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului, de-a lungul timpului, paleta intervenţiilor a devenit mult mai largă şi mai complexă, răspunzând nevoii de siguranţă a cetăţenilor în contextul dezvoltării societăţii.
 
Activitatea pe linia protecţiei civile desfăşurată de ISU Dobrogea constă în activităţi preventive desfăşurate la nivelul operatorilor economici și administraţiilor-publice locale, materializate prin: activităţi de control, verificări ale sirenelor de alarmare, a spaţiilor de adăpostire, a localităţilor aflate în zone care prezintă risc de inundaţii/alunecări de teren, a spaţiilor de evacuare a populaţiei în situaţii de urgenţă şi alte activităţi specifice (executarea de exerciţii de alarmare publică, intervenţii pirotehnice, intervenţii ale echipajului de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară – C.B.R.N. și avizarea rutelor de transport pentru deşeurile periculoase).
 
În cursul anului precedent, ISU Constanța a intervenit pentru gestionarea unui număr de 28.733 apeluri de urgenţă primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, din care 12.097 intervenţii SMURD şi 1.479 intervenţii de stingere a incendiilor, asistenţă persoane, misiuni pirotehnice, operaţiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase şi intervenţii la alte situaţii de urgenţă. Au fost monitorizate cinci zone cu alunecări sau prăbuşiri de teren la unităţile administrativ teritoriale din judeţ şi 4.149 transporturi de substanţe şi deşeuri periculoase, respectiv transporturi cu regim special, se arată într-un comunicat remis redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa de Biroul de presă al ISU Dobrogea.  

Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, ISU Dobrogea organizează un eveniment special mâine, de la ora 11.00, în Piaţa Ovidiu, în faţa Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii