Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Ziua Pompierilor din România. „Ostașii de foc” ne apără cu vitejie (galerie foto)

ro

13 Sep, 2016 07:46 2668 Marime text
Ziua pompierilor este marcată la 13 septembrie, începând cu anul 1953, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu.

Pentru a marca momentul,  Inspectoratul pentru Situaţii deUrgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează, azi, o serie de manifestări pe Faleza Cazino din Constanţa, începând cu ora 10:00. Activitatea va debuta cu un ceremonial militar şi religios continuând cu avansarile îngrad înainte de termen şi defilarea cu personal şi tehnică militară.
 
„Ostaşii de foc” ai Companiei de Pompieri ai Capitalei, au purtat pe Dealul Spirii o crâncenă bătălie cu trupele otomane, venite să înăbuşe legitimele aspiraţii de libertate, progres şi democraţie ale românilor. Istoria atestă faptul că la 1848, pe Dealul Spirii, s-a luptat pentru un principiu, acela al libertăţii.


 
Ulterior, pe timpul Războiului de Independenţă purtat pe câmpurile de luptă din Bulgaria, ostaşii pompieri constituiţi în baterii de artilerie, şi-au adus contribuţia lor la câştigarea neatîrnării şi suveranităţii României. Cu acelaşi spirit de sacrificiu, ostaşii pompieri s-­au acoperit de glorie pe timpul celor două războaie mondiale, în apărarea obiectivelor economice şi strategice, stingerea incendiilor provocate de desfăşurarea luptelor, salvarea populaţiei afectată de bombardamentele inamice. În Decembrie 1989, militarii pompieri au reuşit să stăpânească furia flăcărilor a peste 400 incendii ce au avut loc în acea perioadă, salvând numeroase vieţi şi bunuri materiale, arată ISU Dobrogea. 



Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii