Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională fără Tutun marcată în Constanţa

ro

19 Nov, 2014 11:22 1480 Marime text
Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, foloseşte acest prilej pentru a derula, la nivelul judeţului Constanţa, activităţi de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Totodată, având ca temă „Ajută–mă să cresc!”, Ziua Naţională fără Tutun oferă Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa cadrul informării şi sensibilizării populaţiei nefumătoare constănţene cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul „fumat pasiv“, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Astfel, vor fi desfăşurate activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul universitar şi preuniversitar din municipiul şi judeţul Constanţa, precum şi în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber, de formare de abilităţi în scopul creşterii influenţei factorilor de protecţie şi scăderii influenţei factorilor de risc, subscrise temei propuse.

De asemenea, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanta atrag atenţia şi asupra efectelor dăunătoare în planul sănătăţii ale fumatului secundar, în special asupra copiilor care cresc în familii cu cel puţin un membru fumător.  Fără voia lor, aceştia sunt expuşi atmosferei viciate de fumul de tutun  şi, în plus, există un risc crescut de a deveni ei înşişi fumători. De aceea, exemplul personal al părinţilor de nefumători este cel mai bun mijloc pentru a îşi convinge copiii să nu fumeze. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii