Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei Constanţa 2014 Personalităţi, exerciţii demonstrative, nave în marş, Zeul Neptun şi sirenele sale (galerie foto)

ro

15 Aug, 2014 11:08 3045 Marime text
Peste 250.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi în staţiunile din litoralul românesc. Constanţa este centrul tuturor manifestărilor astăzi. Astfel, cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei, în Portul Tomis vor avea loc o serie de exerciţii demonstrative, primirea Zeului Neptun, defilarea navelor militare la care vor participa mai multe personalităţi.  Programul manifestărilor este unul minuţios realizat, astfel încât privitorii să se poată bucura de această zi cu o mare însemnătate pentru români.

Ediţia 2014 a Zilei Marinei e extrem de săracă în personalităţi participante la eveniment. Doar prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, viceprimarul Decebal Făgădău şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristian Darie participă la Ziua Marinei, dar şi senatorii Gigi Chiru şi Micea Banias. Totuşi, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa e prezent la eveniment. Primarul Radu Mazăre absentează, dar diseară va defila în Mamaia, îmbrăcat în amiral.

UPDATE, ora 12.07
Garda de onoare defilează, în aceste momente, prin faţa personalităţilor prezente la Ziua Marinei.

UPDATE, ora 11.23
În aceste momente are loc o spectaculoasă demonstraţie  a scafandrilor de luptă.

UPDATE, 11.10
În contextul Zilei Marinei, urmează să se desfăşoare o serie de exerciţii. În aceste momente are loc respingerea atacurilor aviaţiei inamice, concomitent cu realizarea măsurilor de protecţie antirachetă.
 
UPDATE, ora 11.00
La Ziua Marinei au venit, pentru o pseudo-paradă, şi dacii şi romanii care vor fi folosiţi la Festivalul ANTIC Tomis. Aceştia sunt însoţiţi de Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.
 
UPDATE, ora 10.55
La evenimentul dedicat Zilei Marinei a venit şi Zeul Neptun, însoţit de patru nimfe.

UPDATE, ora 10.30
Contraamiral dr. Alexandru Mârşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ţinut un discurs cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei.
"Marinarii români se implică activ în asigurarea unui climat de ordine și interoperabilitate. La mulți ani, marinari și bun cart înainte!", a transmis contraamiralul marinarilor români.

UPDATE, ora 10.05
Au fost arborate drapelul, geacul şi Marele Pavoaz, în intonarea solemnă a imnului României, în timp ce au fost trase 21 de slave de tun.

UPDATE, ora 10.00
În aceste momente au început oficial festivităţile dedicate Zilei Marinei. Garda militară a prezentat onorul în faţa ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa care se află, azi, în Portul Tomis.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii