Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională Rotary la Constanţa Concert de vioară susţinut de Aurora Zodieru

ro

22 Feb, 2012 07:38 1521 Marime text

Pe data de 23 februarie a fiecărui an se serbează în întreaga lume Ziua Internaţională Rotary. Pentru a celebra acest important eveniment, Clubul Rotary Cetatea Tomis organizează un concert de vioară la Sala Muzeului de Artă din Constanţa.

Aurora Zodieru a studiat vioara la Colegiul Naţional de Arte "Regina Maria" la clasa profesorului Radu Pricop. În anul 2009 a fost admisă direct în anul II de studiu la Conservatorul Superior de Muzică din Lausanne, Elveţia, pe care l-a absolvit în 2011 cu nota maximă si felicitările juriului. În prezent este masterand la Universitatea de Muzica din Graz, Austria, clasa doamnei profesor Silvia Marcovici. A participat la numeroase cursuri de masterclass ale profesorilor Adelina Oprean, Zakhar Bron, Silvia Marcovici, Şerban Lupu şi Sergiu Schwartz.

Aurora Zodieru este laureată a mai multor concursuri naţionale, iar în mai 2011 a câştigat la Concursul Internaţional de Vioară "Henri Marteau" desfăşurat la Hof (Germania) un premiu special: o copie a viorii Maggini. În iulie 2011 a participat, la invitaţia organizatorilor, la renumitul festival de muzica "Encuentros Musicales de Santander" în Spania, unde a susţinut numeroase recitaluri si concerte.

A beneficiat de o bursă din partea Clubului Rotary Cetatea Tomis în anul 2009-2010.

Concertul este programat, mâine, cu începere de la ora 17:00. La pian - Daniel Sărăcescu. În program: J.S.Bach - Chaconna din Partita nr. 2 in re minor pentru vioara solo; W.A.Mozart - Concertul nr.3 in Sol Major pentru vioara p.1; N.Paganini - Capriciul nr. 18 op 1; H. Wieniawski - "Fantezia Faust" pentru vioara si pian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii