Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională pentru eliminarea totală a armelor nucleare, marcată pe 26 septembrie

ro

26 Sep, 2015 18:01 1138 Marime text
2015 este cel de-al doilea an în care Națiunile Unite marchează, la data de 26 septembrie, Ziua internațională pentru eliminarea totală a armelor nucleare.
 
Realizarea dezarmării nucleare la nivel mondial este unul dintre cele mai vechi obiective ale Organizației Națiunilor Unite. Acesta a fost subiectul primei Rezoluții a Adunării Generale în 1946 și a figurat pe ordinea de zi a Adunării Generale, împreună cu dezarmarea generală și completă, în 1959, notează Agerpres.
 
În prezent, la nivel mondial aproximativ 16.000 de arme nucleare se află în stoc. Țările care au astfel de arme pun la dispoziție fonduri prin care modernizează arsenalele nucleare. Mai mult de jumătate din populația globului trăiește încă în țări care fie dețin astfel de arme sau sunt membre ai alianțelor nucleare.
 
În 2015, nici o armă nucleară nu a fost distrusă fizic în temeiul vreunui tratat. Negocierile privind dezarmarea nucleară sunt în curs de desfășurare. Între timp, doctrina descurajării nucleare persistă ca un element în politicile de securitate ale tuturor statelor posesoare de acest gen de armament.
 
Sursa foto: www.theguardian.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii