Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, marcată la Constanţa în cadrul Centrului Terapeutic Marea Neagră

ro

01 Apr, 2014 14:41 2723 Marime text

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, săbătorită în fiecare zi de 2 aprilie, începând cu anul 2008, Centrul Terapeutic Marea Neagră va lansa un nou proiect destinat acestor copii speciali, denumit „Grădiniţa Terapeutică”.
Astfel, în curtea Centrului a fost amplasată o zonă verde în cadrul căreia fiecare copil va avea posibilitatea de a învăţa artele grădinăritului. Vor deveni mai responsabili şi ancoraţi în ceea ce priveşte grija faţă de tot ceea ce reprezintă plantele şi mediul înconjurător. În plus, această activitate aduce o mulţime de beneficii în ceea ce priveşte reducerea agitaţiei psihomotorii şi îmbunătăţirea motricităţii fine.
Coordonatorul Centrului Marea Neagră, psihoterapeutul Cristina Gemanaru declară privitor la activitatea iniţiată: „Prin proiectele pe care le punem în aplicare pentru aceşti copii speciali urmărim să realizăm în permanenţă activităţi funcţionale, în care fiecare copil să aibă o reprezentare concretă a tot ceea ce învaţă în cadrul terapiei.”
Şedinţele terapeutice de grădinărit se vor desfăşura zilnic, pe o perioadă de 15 minute, sub directa îndrumare a psihologilor din Cadrul Centrului de Autism Marea Neagră. Poiectul a fost primit cu mare bucurie şi deschidere şi de către părinţi. În acest sens, Cristina Gemanaru declară: „Feed-back-ul obţinut din partea părinţilor este extraordinar, aceştia au fost extrem de încântaţi de implicarea copiilor şi mi-au transmis că au simţit îmbunătăţiri semnificative din punct de vedere al reducerii stării de agitaţie psihomotrică, iar pentru cei mai mari a reprezentat un real interes şi o preocupare a timpului liber.
Potrivit organizatorilor, această acţiune este un punct de plecare pentru un viitor proiect ce presupune oferirea persoanelor cu autism a unui loc de muncă, deoarece socitatea românească nu este pregătită să le ofere acest lucru, atunci când vor ajunge la vârsta adultă.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii