Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului marcată la Liceul „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia

ro

12 Dec, 2014 11:00 897 Marime text
Elevi din clasele a IX-a D, a XI-a A, a XI-a B, a XII-a E de la Liceul „Dragomir Hurmuzescu“ din  Medgidia, coordonati de profesoarele Gabriela Furtună şi Daniela Sandu, au marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului printr-o dezbatere pe tema drepturilor omului.

La 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat textul ,,Declaraţiei Universale a Drepturilor Omulu“i, prin care sunt recunoscute drepturile fundamentale ale fiecăruia din noi.

Drepturile omului stabilesc ce îi este permis unei persoane să fie, să posede şi să facă pentru simplul fapt că este om. Nicio persoană  nu poate renunţa la drepturile sale şi nimănui nu îi este permis să priveze pe cineva de drepturi dar nici nu pot exista drepturi fără responsabilităţi.

Există drepturi civile şi politice: dreptul la viaţă, la libertate şi securitate personală, egalitatea în drepturi, libertatea de exprimare, de opinie, de credinţă, dreptul de a participa la viaţa politică (drepturi care asigură unei persoane posibilitatea de a se manifesta liber) precum şi drepturi economice şi sociale: dreptul la muncă, la educaţie, la o viaţă decentă sau la asistenţă socială.

Ti-a placut articolul?

Comentarii