Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Femeii organizată la Clubul de Femei al Ambasadei Chinei. Cine s-a aflat pe lista de invitaţi (galerie foto)

ro

09 Mar, 2018 16:41 1575 Marime text
În ziua de 8 martie 2018, la invitația Excelentei Sale, Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România și a soției sale, Tan Yuxiu, femeile social democrate din Romania au participat la evenimentul de sarbatorire a Zilei Internaționale a Femeii, organizat de Clubul de Femei al Ambasadei Chinei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cumpăna, la eveniment au participat Viorica Dăncilă – primul ministru al României, Gabriela Firea – primarul general al capitalei, Maria Lazăr – secretarul general al Organizaţiei Femeilor Social Democrate din România, alături de doamne ministru din Guvernul României, doamne parlamentar, preşedinte ale organizaţilor judeţene de femei social democrate, dar şi doamne primar.

Primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, Mariana Gâju a participat cu onoare la acest la eveniment.

Ambasadorul Xu  a ținut un discurs și a urat un sincer „la mulți ani” tuturor oaspetelor, a apreciat în mod pozitiv realizările remarcabile ale Chinei și României prin implicarea femeilor, și a felicitat călduros faptul că doamna Dăncilă a devenit prima femeie Prim-Ministru din istoria României.

Excelenţa Sa, Ambasadorul Xu Feihong a relatat că România si China  întrețin o prietenie tradițională, iar schimburile dintre femei joacă un rol special pentru promovarea relațiilor bilaterale.

La eveniment, Excelenta Sa, Ambasador Xu Feihong, împreună cu invitatele au cântat imnurile naționale ale Chinei și României, diplomatele și soțiile diplomaților chinezi au prezentat o paradă de cheongsam, rochie tradițională chineză.

Ținând cont de sărbătorirea Centenarului Marii Unirii a României, diplomații chinezi au cântat „Hora Unirii”.

Bucătarul chinez a prezentat gastronomia chineză, iar gazda și musafirii au preparat împreună colțunași, au gustat mâncarea chinezească și stat de vorbă despre prietenie.

Sursa foto: Primăria Cumpăna
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii