Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:13 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua exerciţiului multinaţional Saber Guardian-16

ro

03 Aug, 2016 09:24 807 Marime text
Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului multinaţional Saber Guardian -16, ce se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, județul Brașov, va avea loc mâine, de la ora 9.30.

Seria activităților din programul zilei va debuta cu un exercițiu de traversare a râului Olt, în dreptul localității Voila, județul Brașov.
Saber Guardian-16 este un exerciţiu multinaţional, bazat pe un scenariu fictiv,  având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea şi evaluarea acţiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forţele statelor membre ale NATO, precum şi promovarea cooperării regionale cu ţările din zona Mării Negre, îndeplinind cerinţele de standardizare ale Alianţei.

Peste 900 de militari din Forţele Terestre Române, împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii