Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Eroilor Neamului, marcată în Cernavodă

ro

21 May, 2015 08:54 1056 Marime text
Cetăţenii cernavodeni sunt invitaţi, astăzi, să participe, alături de oficialităţile Administraţiei Locale, la ceremonialul militar şi religios dedicat „Zilei Eroilor Neamului”.

Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor din Parcul Central al oraşului, începând cu orele 10.30, odată cu sosirea subunităţilor de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali, care vor defila însoţiţi de acordurile Fanfarei Axiopolis.

După intonarea Imnului de Stat, edilul oraşului Gheorghe Hânsă va deschide ceremonialul cu un discurs istoric care va marca însemnătatea acestei zile dar şi a jertfei celor căzuţi pe front pentru a oferi posibilitatea românilor de azi de a gândi liber. Discursul va fi continuat şi de alte personalităţi locale, veterani de război şi profesori.

Eroii Neamului vor fi pomeniţi şi în cadrul unui ceremonial religios oficiat de către un sobor de preoţi. În memoria celor jertfiţi, vor fi depuse zeci de coroane de flori, la monumentul din Parcul Central, de către reprezentanţi ai Primăriei, a Consiliului Local, a partidelor politice, a unităţilor militare, a organizaţiilor non-guvernamentale, a agenţilor economici, dar şi a grupurilor de elevi.

Evenimentul va culmina cu momentul mult aşteptat de către cetăţeni: defilarea subunităţilor militare, însoţită de acordurile Fanfarei Copiilor „Axiopolis”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii