Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua drapelului, zi de doliu naţional Prefectura Constanţa anunţă arborarea drapelului în bernă

ro

25 Jun, 2013 17:33 2445 Marime text
26 iunie 2013 a fost declarată zi de doliu național pe teritoriul României prin Hotărârea de Guvern nr. 410/2013, în memoria victimelor tragicului accident rutier din Muntenegru produs în data de 23 iunie 2013, în urma căruia au murit 18 cetățeni români.
„Astfel, ceremonia dedicată Zilei Drapelului Național va fi marcată maine, 26 iunie 2013, de la ora 9.00, prin organizarea ceremonialului public de înălțare a drapelului României și intonarea imnului de stat al țării după care se va da citire Hotărârii Guvernului nr.410/2013 privind declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu național pe teritoriul României și se va proceda la arborarea drapelului în bernă. Evenimentul se va desfășura pe faleza din fața Comandamentului Flotei”, anunţă Prefectura Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • azi este ziua drapelului!!! 26 Jun, 2013 10:29 Legea nr. 96 din 1998 instituie clar ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL. Art. 1 (1) Se proclama ziua de 26 iunie Ziua drapelului national. (2) Ziua drapelului national va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne. Art. 2 (1) Guvernul si autoritatile administratiei publice locale vor lua masurile necesare pentru ca in aceasta zi drapelul Romaniei sa fie arborat, in conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, si pentru buna desfasurare a actiunilor prevazute la art. 1 alin. (2). (2) In capitala si in municipiile-resedinta de judet se vor organiza ceremoniale publice de inaltare a drapelului Romaniei, pe baza normelor convenite intre prefecturi, primarii si comenduirile de garnizoana. ii reamintim domnului prim-ministru Victor Ponta, jurist de profesie, care este raportul de forţă juridică între o Hotărâre de Guvern şi o Lege votată de Parlament. Legea, ca act normativ al Parlamentului, are forţă juridică mai mare în ceea ce priveşte Hotărârile de Guvern, deoarece emană de la aleşii/reprezentaţii cetăţenilor, parlamentarii (aleşi prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat), în timp ce HG-urile sunt adoptate de un organ investit cu atribuţii executive. O Hotărâre de Guvern poate fi emisă numai în aplicarea legilor, prin acestea neputându-se completa sau modifica Legi.