Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Dobrogei. Ce mesaj a transmis primarul Decebal Făgădău la împlinirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România

ro

14 Nov, 2018 11:26 1480 Marime text
Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, primarul municipiului Constanța a transmis un meaj în care a menționat că „istoria noastră ne-a învățat că doar uniți si cu vointă putem face lucruri care să dăinuie“. 

”Doamnelor şi domnilor, Sărbătorim astăzi cei 140 de ani de când Dobrogea s-a întors acasă, la patria mamă - România. Viața ne arată că nimic nu se obţine uşor, iar istoria noastră ne-a învățat că doar uniți si cu vointă putem face lucruri care să dăinuie.

Pare greu să fim unțti într-o regiune formată din culturi și tradiţii diferite, în care acceptăm firesc religii diferite și ne vorbim în limbi sau dialecte diferite, uitând cateodată că tocmai această diversitate ne-a făcut mai puternici şi mai buni.

Marea, Dunărea, pământul şi subsolul pline de bogății, istoria multimilenară, cultura bogată, obiective economice importante, şcoli şi universităţi, lăcaşe de cult, oameni frumoși, mintoși şi harnici. Chiar și această succintă enumerare ne arată că natura şi istoria au fost generoase cu noi, că avem un infinit de motive să îi mulţumim Celui de Sus. 

Astăzi, noi toți, noi - cei vremelnici - avem libertatea de a ne urma visurile. Dar avem şi 'datoria de a transmite celor ce vor veni după noi această moştenire fabuloasă. 

La mulţi ani, Dobrogeal La mulţi ani, dragi dobrogenil

Cu respect, Decebal Făgădău” - este mesajul transmis de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii