Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:17 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Ziua Bunicilor" ar putea fi sărbătorită pe 1 octombrie. Senatul aprobă

ro

16 Sep, 2014 21:17 695 Marime text
Bunicii ar putea avea și ei o zi dedicată lor, în mod oficial. Astfel, Senatul a aprobat o propunere prin care "Ziua Bunicilor" ar putea fi sărbătorită în prima zi din octombrie. Mai mulţi senatori PNL au propus ca românii să sărbătorească "Ziua Bunicilor" pentru a arăta astfel "preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere", scrie Mediafax.

Parlamentarul care a iniţiat proiectul este Steliana Miron, cosemnatari fiind Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoară, Tudor Doina-Anca şi Ştefan Băişanu.

Potrivit proiectului, de "Ziua Bunicilor" ar urma să fie organizate evenimente publice finanţate din bugetul autorităţilor locale sau centrale. Initiatorii arată, în expunerea de motive, că toate statele membre ONU sărbătoresc, pe 1 octombrie, "Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice", instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1990.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, cu 88 de voturi ”pentru”, patru voturi ”împotrivă” şi două abţineri, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.
 
Sursa foto: realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii