Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Academiei Române. Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis la 149 de ani de la înfiinţarea instituţiei

ro

04 Apr, 2015 11:09 1229 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, un mesaj cu prilejul aniversării a 149 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

„Cu prilejul aniversării a 149 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit. Vă urez să aveţi parte, ca instituţie etalon a culturii şi ştiinţei române, de rezultate pe măsura eforturilor şi aşteptărilor dumneavoastră.

Academia Română s-a născut din năzuinţa de emancipare naţională a generaţiei Revoluţiei de la 1848. La puțină vreme de la înființare, Academia Română a devenit, grație modelului instituţional european adoptat de părinţii săi fondatori, unul dintre simbolurile statalităţii României moderne.

Energiile și resursele intelectuale naţionale, dar şi atașamentul față de valorile civilizaţiei europene au făcut din Academia Română o instituție solidă și durabilă în timp, în ciuda momentelor de cumpănă din istorie.

Ultimii 25 de ani, în care Academia a revenit la făgaşurile sale fundamentale, au marcat o deschidere spre colaborări internaţionale fără precedent. Recunoaşterea mondială a Academiei face cinste naţiunii noastre şi serveşte dialogului global al civilizaţiilor.

Ne aflăm acum în pragul jubileului de 150 de ani de existenţă ai Academiei Române. Cu acest trecut şi de la înălțimea misiunii dumneavoastră, sunt convins că veți rămâne un exemplu de stăruinţă şi viziune. La mulţi ani!”.

Sursă foto: ro.wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii